Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS AC nedokázali prolomit AntyViruse a AVEZ si ze své premiéry odvezou medaili!

2. 8. 2024 | 18:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Play-off Tipsport CS Summer má za sebou první zápas. AVEZ nevstoupili do série proti SINNERS AC vítězně, ale individuální kvalitou poháněným výkonem dokázali otočit skóre a maji jistotu medaile. V úvodním utkání ukázali, že jejich postup ze skupiny rozhodně nebyl náhodný.
Miłosz „AntyVirus“ Konieczka
Miłosz „AntyVirus“ Konieczka
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

AVEZ na LANce začali nejlépe jak mohli. Polské duo nakoplo celý tým k rychlému vedení 5:0. Na druhé straně se ale ještě více rozjel Dávid „DALIEN“ Kalman, který předvedl několik multikillů a dovedl SINNERS AC k osmi bodům v řadě. Výměna sérií ale pokračovala, díky MP9 se AVEZ vrátili do hry, a nakonec se šlo až do prodloužení. SINNERS AC navázala na mnohem týmovější výkon, jenže se jí nedařilo mapu zakončit. Všechno tak musel vzít do svých rukou sám kapitán Boris „BORO“ Jánoš, v koncovkách hříšníci rozhodli.

SINNERS AC mohla začít na Anubisu za útok, na silnější straně se jim ale příliš nevedlo. Zachraňovat ji musel až Patrik „outex“ Tomko, který nastřílel první ace tohoto play-off. AVEZ si ani po změně stran ale nenechali vzít vedení a individuálně si šli pro výhru, především Samuel „MahaR“ Horáček hodil za hlavu nevydařené Inferno. Dominik „fanatyk“ Barkiet měl v rukou srovnání série, ale Peter „Pepo“ Ružička zachránil mladé hříšníky a BORO jej následoval acem. Přijít muselo znovu prodloužení, kde se tentokrát AVEZ nemýlili.

Polská organizace si udržela momentum a Mirage doručila spoustu hvězdných momentů, které slibovala. Přehlídku započal fanatyk, když clutchem zachránil AVEZ od prohry proti slabšímu nákupu. SINNERS AC se ovšem dokázala po jednom bodu nastartovat, a po změně stran šla dokonce do vedení 8:6. To ale bylo vše, gradující výkon Pepa na vítězství nestačil. Napříč celou sérií totiž na serveru dominoval Lubošem „Tusi“ Tusjak spolu s Miłoszem „AntyVirus“ Konieczkou, který v prvním utkání smetl pochybnosti ze stolu.

AVEZ vs. SINNERS AC
AVEZ vs. SINNERS AC
Zdroj: Zápasovník
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.