Přejít k hlavnímu obsahu

UNiTY se hlásí o slovo. Na mezinárodní scéně letos vybojovali už druhé stříbro

19. 4. 2024 | 11:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Organizace UNiTY od svého vzniku čeká na svůj první titul, ať už mezinárodní nebo domácí. Tento týden k němu ale měli vůbec nejblíže. Z turnaje United21 si ale odnáší další stříbro.
Dominik „NIO“ Maxian
Dominik „NIO“ Maxian
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Jediná změna v sestavě pro letošní sezónu se začíná vyplácet. UNiTY v únoru přivítali Filipa „K1-FiDa“ Dvořáka a s novým in-game leaderem již podruhé dokázali postoupit do finále mezinárodního turnaje.

Tentokrát se jednalo o čtrnácté vydání United21 s finanční dotací 10 tisíc dolarů. Do play-off se sice neprobojoval žádný tým z nejlepší světové stovky, o zajímavá jména v řadách hráčů však nebyla nouze.

O titul se UNiTY utkali proti švédské sestavě Johnny Speeds. Především Martin „Pechyn“ Pechoušek pokračoval ve svých parádních výkonech, na Williama „draken“ Sundina byl ale krátký. UNiTY padli 1:2.

V letošním roce jde už o třetí medaili pro česko-slovenskou pětici. Na domácí půdě dokráčeli k bronzové medaili na offline akci Tipsport CS Winter a stříbro již vybojovali v druhé divizi European Pro League.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.