Přejít k hlavnímu obsahu

Barbarský král Haaland! Slavný fotbalista míří do oblíbené mobilní hry

30. 4. 2024 | 12:00 Gaming
Erling Haaland není jenom vynikající fotbalista, ale také milovník videoher. Svoji vedlejší zálibu nyní proměnil v kolaboraci s mobilní hrou Clash of Clans, ve které se objeví jako Barbarian King.
Erling Haaland v Clash of Clans
Erling Haaland v Clash of Clans
Zdroj: Supercell

Clash of Clans si i po dvanácti letech stále drží svoji hráčskou základnu. Mobilní titul od společnosti Supercell navíc nyní přichází s přelomovou spoluprací, protože se ve hře jako postava objeví první skutečný člověk. Barbarský králem se stane Erling Braut Haaland, jeden z nejlepších fotbalových útočníků současnosti.

Tato kolaborace přitom nevznikla náhodnou. Finskou společnost oslovil sám Haaland, který Clash of Clans začal hrát před více než deseti lety. „Zjistit, že je náš fanoušek a chce s námi spolupracovat, byl pro nás splněný sen,“ řekl o spolupráci naservírované na zlatém podnose generální manažer Clash of Clans Stuart McGaw.

V dnes představeném traileru se skutečný Erling setká s postavami ze hry a následně se s nimi přenese do světa Clash of Clans. „Objevit se jako herní postava ve světě, jehož jsem fanouškem a o kterém vím naprosto všechno, je prostě úžasné,“ vyjádřil se norský fotbalista o jedinečné spolupráci, která do hry přijde 1. května.

Speciální sezóna bude trvat celý měsíc. Hráči si sami mohou vybrat, jestli Haalanda využijí, nebo v rámci výzvy zaútočí na jeho vesnici. Získat touto cestou bude možné odměny s fotbalovou tématikou. Reakce komunity jsou však rozdělené. Supercell totiž v minulosti slíbil, že se bude držet svého magického světa.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.