Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq potvrzuje zvučné posily. Tým vyztuží borci s minulostí v Astralis, fnatic a OG

1. 5. 2024 | 19:20 Counter-Strike 2 Přestup
Vedení Entropiqu už zřejmě přestaly bavit neúspěchy a rozhodlo se přivést skutečné hvězdy. V sestavě české organizace se potká pět hráčů, kteří mají ve svých životopisech elitní adresy.
Entropiq CS2 Grinders
Entropiq CS2 Grinders
Zdroj: Entropiq (s povolením)

Po nejnovějším řezu kádrem Entropiqu v sestavě zůstal pouze zkušený kapitán Tizian „tiziaN“ Feldbusch spolu s Maxem „Marix“ Kugenerem. Základ pro přiblížením ambiciózním cílům je to kvalitní, jádro však bylo potřeba důkladně vyztužit, což se podařilo. Trenér Niclas „enkay J“ Krumhorn dnes oficiálně přivítal tři elitní svěřence. Jejich jména jsme na základě zahraničních spekulací odhalili již v předchozích dnech.

„Loni jsme dali důvěru Tizianovi s Enkayem a byl to správný krok. Osvědčili se, když nám v lednu jen o kousek uniklo RMR, a to přesto, že tým těsně před tím prošel změnou a od začátku byl složený hlavně z mladých talentů s minimem zkušeností z podobných akcí. Teď naši hru posouváme o podstatný kus výše a jsme plně odhodláni dosáhnout našeho cíle,“ komentuje trojici změn esportový ředitel Entropiqu Pavel Klaban.

O koho tedy jde?

Česká organizace přivábila Christiana „Buzz“ Andersena přímo z Astralis. Semifinalista IEM Cologne 2023 v dánském celku vyloženě nezklamal a potenciál na nejvyšší úrovni nejednou prokázal. V listopadu ale musel uvolnit místo hvězdným posilám. Tenhle přestup pro něj může být pro jeho kariéru naprosto ideální.

Společným jmenovatelem dalších dvou nových tváří je působení v OG, kde se dříve mihnul také Marix. Iulian „regali“ Harjău tam byl nedávno posazen na lavičku, ačkoliv jako sniper patřil mezi hlavní hvězdy. Pátým do party je Dion „FASHR“ Derksen, který se před OG probojoval až do čtvrtfinále Majoru s týmem fnatic.

Entropiq propojil zkušenosti a dravé mládí. Záležet bude jen na tom, jak si tým sedne jako celek. „Je to jeden z nejlepších rosterů, který jsem si pro Entropiq kdy dokázal představit,“ netají se Pavel Cyprich, CEO Entropiqu. „Regaliho aim je opravdu insane. Když ho sledujete, mine jen výjimečně. Buzz je bez diskuzí vycházející světová superstar a FASHRovy dovednosti a zkušenosti jsou to, co potřebujete pro úspěch na nejvyšší úrovni,“ doplňuje.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.