Přejít k hlavnímu obsahu

Posun u The Elder Scrolls 6 a Fallout 5? Bethesda chce zvýšit produkci

2. 5. 2024 | 14:00 Gaming
Na vydání nového dílu The Elder Scrolls si hráči počkají minimálně 15 let od vydání pátého dílu. Datum vydání je dle optimistických odhadů nastaven až na rok 2026. Z Bethesdy už v minulosti zaznělo, že na velké věci je nutno si počkat dlouho. Generální ředitel Todd Howard se však aktuálně pokouší zvýšit produkci, aby vývoj titulů netrval příliš dlouho.
The Elder Scrolls VI
The Elder Scrolls VI
Zdroj: Bethesda

Je to už neuvěřitelných 13 let od vydání The Elder Scrolls 5: Skyrim a necelých 10 let od vydání Fallout 4. Společnost Bethesda, která za těmito tituly stojí, se v současné době plně soustředí na jejich nejnovější pecku - Starfield. Fanoušci se však přesto stále ptají na vývoj nových dílů zmíněných legendárních titulů. Vývojáři k nadcházejícímu dílu The Elder Scrolls odhalili pouze jeden obrázek jako upoutávku. To je vše, co zatím víme.

Oproti šestému dílu The Elder Scrolls nemá pátý díl Falloutu žádné upoutávkové informace a nikdo o vývoji tohoto dílu nic neví. „Vyrobit skvělé věci trvá dlouho, s tím musíte počítat,“ sdělil svým sledujícím Emil Pagliarulo z Bethesdy. „Vytvořit nové hry trvá dlouho, a proto si myslím, že jednou z věcí, na které se zde zaměřujeme, je samozřejmě zajištění nejvyšší kvality, ale také hledání způsobů, jak zvýšit naši produkci. Chceme se zkrátka ujistit, že děláme vše správně,“ prohlásil generální ředitel společnosti Bethesda Todd Howard.

Momentálně se vydání nového The Elder Scrolls 6 očekává minimálně v roce 2026, což bude už 15 let od vydání předchozího dílu. Hráči se bojí, že u vydání The Elder Scrolls 8 budou už v důchodu, pokud půjde vývoj stejným tempem. 

S dlouholetou prací se však u takto obrovské hry musí počítat. Další díly herní série Fallout na tom jsou s vývojem podobně.