Přejít k hlavnímu obsahu

Dělá Valve na dalším herním hitu? Deadlock by měla být 6v6 střílečka z pohledu třetí osoby

18. 5. 2024 | 12:00 Spekulace
Na veřejnost unikly informace o novém počinu Valve, který slibuje být skutečným klenotem pro všechny milovníky akčních her. Dle dostupných informací ponese novinka jméno Deadlock a jednat se bude o kompetitivní střílečku zaměřenou na souboje hrdinů ve fantasy prostředí.
Deadlock preview
Deadlock preview
Zdroj: Valve

Návrh původně známý jako Neon Prime nebo Citadel se nakonec bude jmenovat Deadlock. Nová hra proti sobě postaví dva týmy po šesti hráčích na obrovské mapě rozdělené do čtyř linek. Každý hrdina bude mít k dispozici jedinečné schopnosti a předměty, což do rychlého a adrenalinového boje dodá strategické prvky. Zdá se vám to povědomé? Všichni mají jasno, že se jedná se o mix současných kompetitivních titulů.

Na trhu se v posledních letech objevila řada obdobných her – Overwatch od Blizzardu, Apex Legends od EA či Valorant od Riot Games. Valve chce držet krok a přichází s vlastním pojetím, které v repertoráru vlastních titulů doplní Counter-Strike 2. Inspirace pro design hrdinů a strategickou rozmanitost si Valve převzalo z Doty 2, dynamické souboje týmů s důrazem na spolupráci se zase podobají těm z Team Fortress 2 a Overwatche. A k tomu pohled ze třetí osoby jako ve Smite a tower defense mechaniky jako z Orcs Must Die.

Deadlock nás podle všeho zavede do světa, kde se mísí fantasy s prvky steampunku. Můžete očekávat kouzelníky, podivné tvory a roboty, kteří se budou potulovat po mapách inspirovaných moderním steampunkovým městem. Původně hra obsahovala sci-fi prvky inspirované Half-Life a Portalem, ale po negativní zpětné vazbě se vývojáři rozhodli zaměřit na fantasy estetiku. Jedním z nejzajímavějších prvků je možnost rychlého cestování pomocí plovoucích kolejnic, což evokuje vzpomínky na Bioshock Infinite. Tato mechanika zajistí další vrstvu dynamiky z hlediska měnící se situace v boji do již tak rychlé a akční hry.

Titul slibuje spojení toho nejlepšího z různých žánrů pro vytvoření unikátního zážitku, který bude atraktivní pro široké spektrum hráčů i pro nejnáročnější hráče s ADHD. Kombinace hero-based shooter mechanik s prvky tower defense a možností rychlého pohybu po mapě vytváří neuvěřitelně rychlý a zajímavý gameplay. Teď už stačí pouze čekat, kdy přijde oficiální vyjádření vývojářů. Aktuálně se hra nachází ve své Alpha verzi!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.