Přejít k hlavnímu obsahu

Naštvaný CzechCloud se stěhuje na YouTube. Jaký je pravý důvod jeho banu?

17. 5. 2023 | 16:15 Twitch
Další ránu pro českou Twitch scénu obdržel CzechCloud. Streamera zákaz na Twitchi naštval natolik, že zvažuje přesun, přestože ban potrvá „pouze“ týden. Čím se ale vlastně provinil?
CzechCloud dostal ban na Twitchi
CzechCloud dostal ban na Twitchi
Zdroj: YouTube/CzechCloud

Nedávno čelila bizarnímu banu slovenská jednička Restt, nyní se s dalším musí vypořádat CzechCloud. Zatímco ale slovenská hvězda zná důvod svého zákazu, CzechCloud obdržel jen nekonkrétní vysvětlení. Zamítnuto bylo navíc i odvolání. „To je tak absurdní situace, jsem z toho fakt nas*anej,“ vysvětluje ve videu.

Se svým týmem si oblíbený reakční a herní tvůrce následně prošel své záznamy z posledního týdne, na nic ale nepřišli. Nejvíce podezřelý byl vystřižený klip níže, ve kterém CzechCloud hledal nightcore hudbu a přiblížil se tvrdě trestanému n-wordu. Nabízelo se i vysílání hokejových zápasů, které měl však povoleno.

Jako nejvíce pravděpodobná se však jeví situace právě z vysílání hokeje. „To to ten n-word nemohl dát do té brány?“ chtěl vtipně pojmenovat českého hráče Jiřího Černocha. Urážku sice nevyslovil, ale očividná narážka se mohla někoho dotknout. A jak známe Twitch, je v tomhle nekompromisní. „Asi mu to prostě ujelo. Jako samozřejmě tohle není oukej, že místo n-word řekneš doslova n-word, ale stejně tím někoho takhle označíš. To si vůbec nepomůžeš,“ nebral si servítky jeho kolega Herdyn, jenž má také zkušenost s týdenním banem.

Stále však můžeme pouze spekulovat, právě absence odůvodnění zkušeného streamera trápí nejvíce. Na čas se proto rozhodl přejít ke konkurenci. „Jsem vážně tak nas*anej, že prostě od zítřka budu streamovat na YouTube a za týden uvidím, jestli se vrátím. Na Twitchi jsem desátým rokem a něco podobného jsem fakt nikdy nezažil, a to, že se může něco podobného stát i přesto, že jsem VIP partner, je neuvěřitelné,“ sdělil na sociálních sítích.

Na Twitteru se opravdu rozvášnil, k celému případu se však vyjádřil ve svém YouTube videu. Zajímavou radu přinesl také Agraelus, který ve své reakci doporučil, že i kdybyste znali svůj důvod banu, ať ho radši veřejně neříkáte. Všichni známe, jak umí chat provokovat, aby tvůrce nepřímo nalákal na něco zakázaného.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu
Štítky: CzechCloud, BAN, Twitch
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.