Přejít k hlavnímu obsahu

Pusťte mě k tomu. Vlastník posadil hráče na lavičku a sám nastoupil

21. 4. 2024 | 18:00 League of Legends Příběh
Zero Tenacity se v základní skupině EMEA Masters nedařilo. Z prvních pěti zápasů nevyhráli šampioni polské nejvyšší soutěže ani jeden. Se skórem 0-5 neměli šanci na postup. Vlastník organizace Dimitrije „Hebihime“ Malesevictak zkusil netradiční strategii, aby svému týmu pomohl k zisku prvního bodu – posadil midlanera Emreho „Kofte“ Akçu na lavičku a sám nastoupil.
Vlastník Zero Tenacity
Vlastník Zero Tenacity
Zdroj: Z10hebihime, Riot Games

V historii League of Legends už se něco podobného jednou stalo. V roce 2018 si chtěl atmosféru profesionálního zápasu vyzkoušet vlastník organizace Invictus Gaming Wang „WXZ“ Si-Cong. Wang „Baolan“ Liu-Yi si na jednu hru odpočinul, Yu „JackeyLove“ Wen-Bo musel do role supporta. Proti nejhoršímu týmu soutěže Vici Gaming tehdy IG vyhráli.

Zero Tenacity posila v podobě vlastníka nepomohla. Dimitrije „Hebihime“ Malesevictak chtěl podle svých slov změnit pohled týmu na hru a proto sám sebe nasadil do utkání proti Los Heretics. Emre „Kofte“ Akça zůstal na lavičce.

Srbský midlaner nastoupil na Summoner's Rift se Zileanem. Svým výkonem celkem překvapil, na svém soloQ účtu má Diamond 3 (EUNE), což rozhodně není level EMEA Masters. Farming nebyl ideální, jinak ale Hebihime úplně nepropadl. Rozdíl mezi oběma celky byl ale obří a po 28 minutách bylo hotovo, Zero Tenacity prohráli i šestý zápas.

Většina diváků vlastníka Zero Tenacity za rozhodnutí kritizuje. „Jak se může hráč cítit, když ho vlastník vystřídá a sám jde hrát?“ ptají se fanoušci. Kofte byl údajně s Hebihimem domluvený a s takovou eventualitou počítal.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).