Přejít k hlavnímu obsahu

5 milionů aktivních hráčů v jeden den. Zásluhu na úspěchu Fallout má i stejnojmenný seriál

24. 4. 2024 | 19:20 Lifestyle
Jedna z nejlepších herních sérií všech dob Fallout slaví obrovský milník. V jeden den hrálo všechny hry kumulativně hned 5 milionů hráčů. Veliký podíl na tom má seriálová předloha, která vyšla tento rok. Do světa Falloutu dle všeho přivedla jak spoustu veteránů, tak úplné nováčky. V současné době už by se mělo pracovat na dalším díle herní série, který však vyjde za delší dobu.
Fallout
Fallout
Zdroj: Twitter.com

Nový seriál Fallout od Prime Video znovu oživil hned několik starších verzí stejnojmenné hry, ta tak obhajuje titul jedné z nejvíce populárních pařeb planety. Mnoho starých fanoušků našlo opět zalíbení v této skvělé herní sérii a seriál zároveň přivedl i spoustu nových hráčů. 

Budoucí kroky tvůrců této herní série budou s největší pravděpodobností směřovat ke světu pro více hráčů, na což se nespočet fanoušků těší už teď.

Společnost Bethesda dokonce zveřejnila na svých sociálních sítích zprávu o tom, že v jednu chvíli hrál Fallout 76 hned milion hráčů. Ačkoliv společnost nevydala žádné konkrétní statistiky a čísla, předpokládá se, že se jedná o absolutní rekord od vydání v roce 2018. 

Všechny hry přitom dohromady dosáhly na herní milník 5 milionů hráčů během jednoho dne. Mezi tituly s nejvyšším počtem hráčů za poslední týdny patří bezkonkurenčně Fallout 4 a Fallout: New Vegas.

Nadcházející díl Fallout 5 je plánován minimálně na rok 2030, z čehož je plno fanoušků zdrceno, protože jsou momentálně natěšení jako nikdy předtím. Vývojáři z Bethesdy dali jasně najevo, že prioritou je v současné době práce na The Elder Scrolls VI, takže vývoj Falloutu jde na nějakou chvíli stranou. Jednou z těch lepších zpráv je například fakt, že na Fallout 4 stále pracují a již brzy vyjdou další aktualizace.