Přejít k hlavnímu obsahu

Corki míří po letech zpět na botlane. U hráčů to vyvolává smíšené reakce

1. 5. 2024 | 08:30 League of Legends Update hry
Jedna z prvotních postav League of Legends se vrací ke kořenům. Řeč je o Yordlím pilotu. Corki slouží na Riftu od samého začátku, ale aktuálně se svému původnímu já vzdaluje. Vývojáři ale plánují nápravu a pomocí radikálních zpětných úprav se chystá jeho velký návrat na botlane.
Corki
Corki
Zdroj: Riot Games

Corki zbožňuje dvě věci: létání a svůj velkolepý knír... a ne nutně v tomto pořadí. Oblíbenou postavu zbožňují také profesionální hráči díky jeho potenciálu pro plnění důležitých objektivů. Za všechno může jeho pasivka pro vyzvednutí Balíčku. Právě ten z něj dělá v kritických situacích hlavního protagonistu hry. Kvůli mixu AP a AD přepočtů je navíc poněkud obtížnější proti němu sestavit build. S tím však bude útrum.

V počátcích byl Corki v první řadě botlaner. To se změnilo v páté sezóně, kdy se díky reworku Yordlí pilot přesunul na střed. Navíc se postupně vytratil z normálních her a soloQ a stal se spíše „pocket pickem“ menšiny hráčů. Tomuhle úpadku chce ale zamezit vývojář David Turley, známý jako Phreak. Corki je totiž jedna z jeho nejoblíbenějších postav od samého začátku, v aktuálním stavu ho však jeho stav „nudí“.

Po letech se tak chystá další rework, který by ho měl přiblížit původnímu stavu. Cílem je návrat zpět na botlane a možná agresivita v early game. To znamená zmizení AP přepočtů a posílení AD ve všech směrech. Nejcitelnější úpravou je ale odstranění klíčové pasivky. Corki se tedy bude víceméně podobat verzi z raných sezón League of Legends a určitě tak vrátí řadě hráčům nostalgické vzpomínky. Jenže ne celá komunita se změnami souhlasí. Spousta hráčů se děsí, zda ho tento rework neodnese do ještě opuštěnějších končin.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.