Přejít k hlavnímu obsahu

Slovenský nároďák povolal hvězdy! Česká reprezentance v derby podlehla 5:13

5. 5. 2024 | 20:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Reprezentační sezóna oficiálně započala a hned na úvod jsme se dočkali česko-slovenského šlágru. V přátelském utkání ale Češi nedokázali navázat na předchozí výhru nad Portugalskem.
STYKO a MATYS
STYKO a MATYS
Zdroj: BLAST.tv / fnatic

Letošní česká reprezentace ve hře Counter-Strike 2 staví na základech Dynama Eclot. Kromě trojlístku ze současné sestavy ve výběru nechybí ani jeho bývalý kapitán. Filip „K1-FiDa“ Dvořák však do hry v úvodních přátelských zápasech nenaskočil. Nahradil jej Lukáš „Levi“ Bouřa, pátým do party je Oldřich „PR“ Nový.

V tomhle složení Češi vlétli na Portugalsko. První polovinu dokázali vyhrát 8:5, tento náskok ale ve výhru proměnili až v posledním možném kole. Vítězný vstup do sezóny je ale vždy cenný. Problémy českému nároďáku dělal především Filipe „NOPEEJ“ Dias, na straně Portugalska ale chyběly hvězdy ze SAW či KOI.

Mnohem ostřeji sledované však bylo následné derby. Slovensko se v přípravných zápasech nemohli oproti minulým rokům opřít o hráče Sampi.Tipsport, ale čas na národní tým si našli Martin „STYKO“ Styk a Matúš „MATYS“ Šimko. Tým doplnili Dominik „NIO“ Maxian, Jakub „M1key“ Krausko a Michal „T4gg3D“ Vrzal.

Při chuti bylo proti lokálním rivalům především duo zástupců týmu UNiTY. NIO a M1key dotáhli slovenskou reprezentaci k výhře první poloviny mapy Mirage poměrem 10:2. Češi se po změně stran snažili s výsledkem ještě něco udělat, ale po nadějném startu se na mnoho nezmohli. Slovensko tak z derby odchází jako vítěz. 

Štítky: Counter-Strike 2
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.