Přejít k hlavnímu obsahu

Vypadněte z mojí bažiny! V Manor Lords pobíhá Shrek, existuje i VR mod

6. 5. 2024 | 11:00 Gaming
Středověká strategická hra Manor Lords už je přes týden dostupná pro všechny hráče. Nejžádanější titul na platformě Steam je v předběžném přístupu, hned první den se prodalo přes milion kopií. Drtivá většina recenzí je pozitivních, hráči si Manor Lords rychle oblíbili. Přidala se i komunita, která se zaměřuje na vývoj modů. Do nové pařby se tak dostal Shrek, úspěšná byla i skupina vývojářů, jež se soustředí na virtuální realitu.
Shrek v Manor Lords
Shrek v Manor Lords
Zdroj: Slavic Magic / DreamWorks

Když to jde, většinou ve hře existuje mod se Shrekem. V Hogwarts Legacy byla oblíbená postava místo koštěte, v Sekirovi pak vládce bažiny nahradil jednoho z bossů. Hráčská komunita prostě Shreka miluje a zeleného zlobra ráda využívá pro zpestření herního zážitku.

Výjimkou není ani středověká budovatelská pecka Manor Lords. V novince od Slavic Magic můžete jako starosta města pobíhat s pohledem třetí osoby. Zblízka si tak prohlídnete vesnici, kterou jste vybudovali. Normálně tak činíte s postavou vytvořenou v editoru, se speciálním modem si ale tour můžete užít se Shrekem.

„Tohle mi zlepšilo den,“ napsal na oficiální sítě Manor Lords vývojář Greg Styczeň. „Mody nejsou oficiálně podporovány, ale když vidím tohle, nemůžu vyloučit jejich potenciál,“ vtipkoval.

Shrek mod ale není jediný, který v nedávné době zaujal vývojáře. Pozornost si zasloužil i výtvor Flat2VR, skupiny developerů, jež se soustředí na mody ve virtuální realitě, jak napovídá její název.

Konkrétně pracují s 6DoF VR. Náhlavní soupravy 6-DoF umožňují sledovat posuvný i rotační pohyb. Lze určit, zda uživatel otočil hlavu a pohnul se dopředu nebo dozadu, laterálně nebo vertikálně, a nahoru nebo dolů.

Hráči s VR kromě headsetu využívají i klávesnici a myš. Manor Lords funguje dobře ve virtuální realitě díky tomu, že jede na Unreal Enginu. Lze tak používat UEVR mod, jenž ze spousty 2D her bez větších problémů vytvoří pařby hratelné ve VR.

„Nemám tušení, jak se to dělá, ale jsem ohromen, že to funguje,“ komentoval mod oficiální účet Manor Lords.

Early Access Manor Lords začal v pátek 26. dubna, už teď má hra přes 30 tisíc recenzí na Steamu, 88 % z toho je pozitivních. Začátek je tedy slibný. Pokud navíc chcete hru vyzkoušet co nejdříve, vývojáři vám jdou vstříc. Do 10. května platí 25% sleva. Místo 39,99 € tak zaplatíte 29,99 €. Manor Lords není k dostání pouze na Steamu. Hra je dostupná na GOG, na Microsoft Store nebo jako součást Xbox Game Passu.

Štítky: gaming, Manor Lords, Shrek
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).