Přejít k hlavnímu obsahu

Slovenská reprezentace vyhrála všechny tři přáteláky. Jaké bude její finální složení?

6. 5. 2024 | 10:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Reprezentační kolotoč se roztočil na všech možných frontách. Součástí série přátelských utkání bylo v neděli večer také Slovensko, které může vstup do sezóny považovat za úspěšný.
Slovenská reprezentace z roku 2023
Slovenská reprezentace z roku 2023
Zdroj: Slovenská asociácia ešportov

Slovenský národní tým v Counter-Striku byl vloni jedinou výhru od postupu na mistrovství světa. Takový nezdar letos opakovat nechce, proto se do nové sezóny ponořil naplno. Slovensku se podařilo zlanařit hvězdy ze zahraničí, s jejichž přispěním se i při absenci zástupců Sampi.Tipsport podařilo třikrát zvítězit.

Reprezentační sezóna začala výhrou proti Walesu 13:7, který nepříjemně kousal. Nejvíce dominantní výkon následně předvedli Slováci proti českému nároďáku, jenž na mapě Mirage pokořili 13:5. Vydařený den tří přátelských zápasů zakončili proti Portugalsku. Ani tomu nepovolilo Slovensko zisk více než 7 bodů.

Kdo tedy za slovenský výběr v neděli nastoupil? Hlavními hvězdami byli Martin „STYKO“ Styk a Matúš „MATYS“ Šimko, kteří si na reprezentaci udělali čas, ale vydařená utkání za sebou mají i náhradníci Jakub „M1key“ Krausko a Dominik „NIO“ Maxian. Pátým do party byl čerstvý mistr ČR Michal „T4gg3D“ Vrzal.

Vedení slovenské asociace redakci PLAYzone.cz ale potvrdilo, že se do základní sestavy počítá s trojlístkem ze Sampi.Tipsport. Potkat by se tak pod jednou střechou znovu mohla loňská reprezentační a mistrovská sestava z Tipsport MČR. Složení bude vždy záviset na týmovém programu a mezinárodních povinnostech.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.