Přejít k hlavnímu obsahu

FaZe oplatili NAVI porážku z finále Majoru. Virtus.pro předvedli velký comeback

9. 5. 2024 | 08:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Play-off ESL Pro League má za sebou dvě kola, která opět zúžila počet zbývajících týmů na polovinu. Ve hře o titul stále zůstává David „frozen“ Čerňanský, FaZe totiž vyřadili NAVI.
David „frozen“ Čerňanský
David „frozen“ Čerňanský
Zdroj: PGL (João Ferreira)

FaZe Clan začal vyřazovací fázi proti dvěma organizacím z Ukrajiny. Paradoxně více než proti Natus Vincere, kteří jej přitom porazili ve finále Majoru, se jeho hráči zapotili proti Monte. Sérii musela rozhodnout až třetí mapa, klíčovým faktorem byl lotyšský laser Helvijs „broky“ Saukants. Při výhře proti NAVI byl pak při chuti Robin „ropz“ Kool. FaZe ale ani nadále nečeká jednoduchý soupeř, ve čtvrtfinále narazí na Team Vitality.

Druhou zápasovou dvojici ve spodní polovině pavouka, která bude pokračovat v pátek, tvoří Astralis a Team Liquid. Dánové podobně jako Vitality poslední dny odpočívají, zatímco Liquid si postup vybojovali na úkor FlyQuest. Ve druhém kole pavouka přitom uspěli jako jediný výše nasazený celek. Pro Ameriku navíc nejde o jedinou naději. Complexity překvapivě vyhráli skupinu D a nyní již znají svého oponenta pro čtvrtfinále.

Tím se ve středu večer stali Virtus.pro. Rusové se po skalpu GamerLegion ale natrápili proti The MongolZ. Nejlepší asijský celek současnosti vyhrál první mapu, následně si nechal sérii srovnat, ale na rozhodujícím Ancientu vedl už 11:2. Ani tento náskok nestačil, sérií jedenácti vyhraných kol v řadě Virtus.pro dokráčeli k postupu. Zbývají čtvrtfinálovou dvojici tvoří odpočinutí MOUZ proti G2 Esports, kteří přešli přes 3DMAX.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.