Přejít k hlavnímu obsahu

Activision Blizzard musí zaplatit 550 milionů korun. Společnost prohrála soudní spor

10. 5. 2024 | 15:00 Kauza
Právní bitva mezi společnostmi Activision Blizzard, která stojí za vznikem například hry Call of Duty nebo World of Warcraft, a Acceleration Bay ohledně použití patentu ve dvou zmíněných hrách je konečně u konce. Activision Blizzard bude nucen zaplatit cca 545 milionů korun. To je po dlouhých osmi letech finální verdikt jejich sporu.
Activision Blizzard
Activision Blizzard
Zdroj: depositphotos.com

Další potíže pro herní divizi Microsoftu. Firma nejdřív v lednu hromadně propouštěla, 1 900 lidí přišlo o práci. Před několika dny bylo zrušeno několik herních studií. Pokladna Microsoftu ale i tak dostává rány.

Activision Blizzard, jedna z firem pod Microsoftem, musí zaplatit firmě Acceleration Bay v přepočtu asi 545 milionů korun za porušování patentu. Activision Blizzard měl ve svém multiplayerovém titulu použít patenty pro vytváření sítí a vysílání.

Porušení autorských práv se měli vývojáři dopustit ve hrách World of Warcraft a Call of Duty. Prohřešky se postupně nasčítaly a rezultují v pokuty ve výši cca 545 milionů korun. „I když jsme zklamaní z verdiktu, tak věříme, že existuje silný základ pro odvolání. Nikdy jsme v našich hrách nepoužili dotčené patentované technologie,“ tvrdí Activision Blizzard na svoji obranu.

V současné době je však už téměř jasné, že Activision Blizzard bude muset zaplatit požadovanou částku. Po celých osmi letech nejspíš jejich právní spor konečně skončil.