Přejít k hlavnímu obsahu

Přichází zima. Česká videohra DayZ se dočká mrazivého dobrodružství, nové DLC vyjde ještě letos

9. 5. 2024 | 17:55 Gaming
Bohemia Interactive oficiálně oznamuje vývoj historicky druhého rozšíření své hry DayZ. DLC Frostline se již letos na podzim chystá významně změnit způsob, jakým se hráči budou vyrovnávat s nehostinným světem DayZ. Nový obsah, který tentokrát nabídne průzkum mrazivého souostroví Sachal, slibuje, že hráče a jejich dovednosti opět posune až na hranici jejich možností. To vše v zimní říši divů plné nových možností, ale i nebezpečí.
DayZ Frostline
DayZ Frostline
Zdroj: Bohemia Interactive

Na ploše více než 80 km2 se přeživší setkají se zimní krajinou lákající k průzkumu hustých lesů, zamrzlých jezer, větrem ošlehaných pohoří, narazit mohou i na stopy sopečné činnosti.

Každý centimetr nové mapy nabízí krásu i nebezpečí. Rozšíření přináší novou dynamiku přežití. Vyzývá hráče, aby hospodařili s teplem i přírodními zdroji a zároveň prozkoumávali nové stavby, místa plná tajemství i místní faunu přizpůsobenou nehostinným podmínkám.

Klíčové vlastnosti rozšíření DayZ Frostline:

  • Nový terén: Objevte nedotčené souostroví, kde se zastavil čas.
  • Zimní krajina: Zažijte sněhem a mrazivým větrem sužované prostředí.
  • Drsnější přežití: Braňte se chladu, dostatek potravy si obstarejte lovem.
  • Environmentální nebezpečí: Objevte nebezpečí života v blízkosti sopečných oblastí.
  • Rozmanitější fauna: Seznamte se s novými druhy volně žijících živočichů přizpůsobených chladu.
  • Nové herní mechanismy: Předcházejte novým nemocem, objevte vylepšený mechanismus rybaření.
  • Zimní móda: Dodejte své herní postavě styl díky oblečení se zimní tématikou.

Vývojáři z Bohemia Interactive pokračují v oslavách desátého výročí vydání DayZ. Hráči se mohou připravit na mrazivé dobrodružství. Času na přípravy ale není mnoho, rozšíření by mělo světlo světa spatřit už v na podzim letošního roku.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).