Přejít k hlavnímu obsahu

Zlom v sérii? Nový Battlefield se inspiruje u přímé konkurence i fotbalové série EA FC

10. 5. 2024 | 12:00 Gaming
Poslední díl série Battlefield se příliš nevydařil a není divu, že v Electronic Arts hledají nové koncepty. Generální ředitel má sice jasno, že půjde o famózní záležitost, ale hráči zůstávají chladní. Stejná postava totiž obdobně hovořila již o revoluci v podání Battlefieldu 2042.
Odhadovaná podoba nového Battlefieldu
Odhadovaná podoba nového Battlefieldu
Zdroj: Electronic Arts

Videohry jako živá služba jsou velkým trendem posledních let. Krásný vzor má společnost Electronic Arts přímo ve vlastní stáji, jde samozřejmě o Apex Legends. Šéf studia Respawn Entertainment přitom stojí také za Battlefieldem, kterému se pokusí vrátit zpět jeho zašlou slávu. EA vidí live service jako tu správnou cestu.

Na rozsáhlém rozšíření Battlefield univerza pracuje největší tým v historii série. Hráči se mohou těšit na různorodé zážitky plné kampaní pro jednoho hráče a multiplayerových bitev. Generální ředitel EA Andrew Wilson dokonce po testování s vývojáři prohlásil, že Battlefield bude opravdu „ohromnou živou službou“.

Největším přímým konkurentem na poli FPS titulů je série Call of Duty. Jejíž nové díly sice vychází každý rok, ale stále jde především o live service hrou s provázaností v rámci oblíbeného módu Warzone. Právě tady se podle nepotvrzených informací hodlá Battlefield inspirovat a pokusí se uspět s battle royale F2P režimem.

Andrew Wilson před akcionáři dokonce prohlásil, že ideální šablonou živé služby je fotbalová série FC. I tohle je další píchnutí do vosího hnízda, kterých nejnovější nálož informací přinesla hned několik. V Electronic Arts mají opravdu velké ambice, ale dokud nic skutečného neodhalí, hráči už jim jen tak něco neuvěří.

Zdroj: fool.com
Štítky: Battlefield
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.