Přejít k hlavnímu obsahu

Jedna z top sérii letošního roku. G2 trápili T1, Faker a spol. ale odchází jako vítězové

10. 5. 2024 | 18:00 League of Legends Reportáž
Přesně takovéhle série jsou ozdobou profesionálního League of Legends. Evropští mistři z G2 Esports v prvním kole upper bracketu Mid-Season Invitational se postavili úřadujícím mistrům světa z T1. Nejvýše nasazený zástupce LEC v sérii proti Korejcům dokonce vedl 2:1 a byl jedinou hru od výhry. T1 ale překvapení nedovolili, v posledním zápase se blýskl legendární Lee „Faker“ Sang-hyeok.
Caps smutní, Faker jako vítěz
Caps smutní, Faker jako vítěz
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games

První dva zápasy v hlavní fázi MSI byli jednostranné záležitosti, týmy z Číny a Jižní Koreje si bez větších problémů poradili se soupeři ze západních soutěží. Fanoušci se obávali, že trend bude pokračovat i během zápasů BLG a T1. Jenže nic takového nenastalo a nebyli jsme daleko od velikých překvapení.

Ve čtvrtek nejdřív PSG ohromně potrápili favorizované čínské šampiony z Bilibili Gaming, G2 pak v pátek byli blízko výhry proti T1. Evropské League of Legends po letech znovu vystřilo růžky a ukázalo, že s ním musí LPL a LCK počítat.

G2 Esports se ukázali se svou typickou hrou. Ničeho se nebáli, hráli agresivně a v teamfightech byli velice silní. Nejednou dokázali odcyhtit ten správný target a následně ovládnout neutrální objectivy a celou mapu.

Perfektním příkladem byly druhá a třetí hra. Tahouni T1 si nezahráli, především Lee „Faker“ Sang-hyeok se trápil. Chyboval, ale většinou se s ním G2 výborně vypořádali.

Pátá hra ale byla výjimkou. Fakerova Ahri byla perfektní. Jeden z nejlepších individuálních výkonů korejské ikony v tomto roce. Když šlo do tuhého, Faker přeřadil na vyšší rychlost a zničil tak sny evropské skvadry.

Program MSI:

Lower bracket:

  • Sobota 11. května (6:00): Fnatic vs. Team Liquid
  • Neděla 12. května (6:00): G2 Esports vs. PSG Talon

Upper bracket:

  • Sobota 11. května (11:00): Gen.G vs. Top Esports
  • Neděle 12. května (11:00): T1 vs. Bilibili Gaming
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).