Přejít k hlavnímu obsahu

1. Tipsport COOL liga zná další dva postupující do play-off! Jaké byly ohlasy po osmém kole?

5. 5. 2021 | 15:10 Counter-Strike 2
Základní část 1. Tipsport COOL ligy se pomalu, ale jistí blíží ke svému konci a boj o vstupenky do play-off je opravdu znát. Hned dvě si pro sebe v osmém kole ukořistili Entropiq s eSubou, kteří po špatném výkonu svých protivníků doplnili ENTERPRISE. Jak celé kolo hodnotí zástupci obou vítězů, ale i stinx z ECLOTu?
blogg1s a leckr
blogg1s a leckr
Zdroj: grafika PLAYzone

Hned na úvod osmého kola 1. Tipsport COOL ligy vyzvali ve velké pohodě hrající Entropiq tým Sampi.Tipsport, který v posledních zápasech určitě nemůže být se svými výkony spokojeni. Však se ještě před tímto kolem nacházeli jen díky skóre na čtvrté pozici a jejich postupové šance visí na vlásku. Pro Richarda 'queztone' Strnátka a spol. se bohužel nezměnilo nic ani po včerejšku, kdy je Entropiq jasně přejeli 16:7, 16:3 a kromě prvního místa v tabulce si zajistili i vytoužené play-off. Do pozápasového rozhovoru pak přijal již tradičně pozvání kapitán zelenočerného celku Michal 'leckr' Kadlíček, který zodpověděl otázku ohledně lehkého průběhu zápasu.

Popravdě jsem nečekal, že to bude takhle jednoduché. Věřil jsem, že tento zápas vyhrajeme, ale nešli jsme do toho se stodvacetiprocentním focusem, že je musíme zničit 2:0. Zkusili jsme i trénovat něco, co nám nejde a celkově si myslím, že jsme Sampi dnes porazili spíše individuálním výkonem. Jsem moc rád, že to bylo takhle rychlé, alespoň mám více času trénovat smoky na Ancient,řekl s úsměvem in-game leader Entropiq, který také vysvětlil volbu strany na Vertigu. „My jsme si zvolili teroristickou stranu s tím, že se nějak rozehrajeme a za CT pak předvedeme nové věci, na které nebudou Sampi připraveni. Musím ale říct, že je Vertigo T side mapa, do které jsme teď dali enormní množství času a zejména jsme zlepšovali naši horší CT stranu.“

Tabulka po 8.kole
Tabulka po 8.kole
Zdroj: coolliga.cz

Jako další přišli na řadu eSuba a ECLOT. Druhý zmiňovaný celek měl velkou příležitost udělat důležitý krok k případnému play-off, a to i díky zmiňovanému selhání jejich velkého soupeře Sampi.Tipsport. I jedna vyhraná mapa by mohla v konečném součtu znamenat hodně, v cestě byl ale rozjetý eSubácký vlak, který postupně začíná stupňovat své tempo. Vidět tomu tak bylo i v samotném zápase, kdy modrá krev potvrdila roli favorita a po pohodové výhře 2:0 si zajistila play-off.

Na slovíčko si moderátoři ve studiu pozvali dvě hlavní tváře obou týmů, Dominika 'blogg1s' Janitu a Matěje 'stinx' Štorka. U snipera eSuby a jeho spoluhráčů určitě panovala spokojenost a taktéž i úleva od toho, že se už nadále nemusí strachovat o postup. „My jsme kromě té poslední poloviny hráli poctivě a hlavně čistě drželi defaulty, protože už jsme s ECLOT něco ze začátku sezóny nahráli a čekali jsme od nich agresivní hru. Navíc jsme hráli na našich komfortních mapách, takže všechno v pohodě,“ řekl blogg1s, který si za obě mapy připsal skvělých 58 fragů.

Dobrá situace ale rozhodně nepanuje na straně ECLOT, kteří ze slov stinxe neprochází v posledních týdnech úplně jednoduchým obdobím a v zápase dokonce museli využít nového náhradníka Filipa 'K1-FiDa' Dvořáka, a to když kvůli přetrvávajícím technickým problémům nemohl nastoupit Tomáš 'Mix' Bílík. Jak tedy hodnotil celý duel stinx? „My jsme udělali velkou chybu už ve výběru map, kdy jsme, nevím jak, došli k Nuku, ale měli jsme si spíše vzít jednodušší Mirage. I když ji eSuba hraje, my máme kvůli stand-in hráči přeházené všechny pozice, nedisponujeme sniperem a je to vše v podstatě random. Co se týče Inferna, to jsme snad hráli poprvé za celou dobu, což nebylo taky dobré. Myslím si, že veto to celé naznačilo a my jim tak dali freewin.“

Výrazná postava ECLOT nám pak také více přiblížila aktuální situaci v týmu i důvod Mixova výpadku. „Poslední dva týdny téměř vůbec nehrajeme. Snažili jsme se změnit spoustu věcí, pak ale vypadl Mix, který absolutně nemůže hrát. Už proti Sampi lagoval, sice to nebylo tak, že by nefragoval, ale pokud se mu jako wipařovi teleportují hráči, tak to stojí hodně psychických sil. S náhradníkem Fidou jsme měli jen krátký talk, na kterém jsme prohodili nějaké pozice, řekli jsme si, že to budeme hrát jednoduše, ale celkově to bylo prakticky o ničem,“ okomentoval současné rozpoložení stinx. Na záchranu play-off má se svými parťáky ještě jedno kolo.

1. Tipsport COOL liga
1. Tipsport COOL liga
Zdroj: coolliga.cz
Štítky: COOL CSGO liga
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.