Přejít k hlavnímu obsahu

Rozhovor s pokerovým profesionálem Vojtou 'VojtaR' Růžičkou před WSOP!

26. 5. 2012 | 01:02 Poker
Letošní WSOP (World Series of Poker) už pomalu ale jistě klepe na pokerová vrátka a proto jsme se rozhodli přinést vás seriál rozhovorů s česko-slovenskými hráči, kteří se na letošním WSOP objeví. A kým jiným bychom měli začít, než naším nejúspěšnějším hráčem Vojtou "VojtaR" Růžičkou?
Výchozí obrázek

GamblingLetošní WSOP (World Series of Poker) už pomalu ale jistě klepe na pokerová vrátka a proto jsme se rozhodli přinést vás seriál rozhovorů s česko-slovenskými hráči, kteří se na letošním WSOP objeví. A kým jiným bychom měli začít, než naším nejúspěšnějším hráčem Vojtou
"VojtaR" Růžičkou?

logo Po obrovsky úspěšném roce 2011 (+$1m na výhrách) ses letos tolik nevěnoval on-line pokeru. Je to tím, že jsi spíš hrál živý poker?
Nemyslím si, že bych hrál nějak dramaticky míň, než v loňském roce. Spíš nejsem tolik vidět, protože se mi letos zatím nepodařila žádná opravdu velká trefa. Samozřejmě už nejsem žádný hardcore grinder, hrávám třeba jen pár stolů s vysokými buy-iny, na druhou stranu v právě skončeném SCOOPu jsem probuyinoval určitě mnohem víc, než v sériích, které probíhali v loňském roce.

logo Jak je těžké najít motivaci po tvé loňské trefě hrát on-line turnaje? Specializuješ se jen na speciální série a turnaje?
S motivací někdy problém je, ale myslím, že toho pořád jsem schopný odehrát dostatek… Jen pro zajímavost, co se týče FPP bodů, mám jich teď možná i dvakrát víc, než loni touhle dobou (obv z velké části dáno tím, že hraju vyšší buyiny), takže se podle mě nedá říct, že bych se onlinu nevěnoval.

logo V živém pokeru se ti letos daří – už teď máš vyděláno stejně jako za celý loňský rok. Turnajů jsi přitom hrál daleko méně – je to tím, že si vybíráš turnaje s co nejvíce EV+ hráči?
Je to především tím, že jsem trefil Rozvadov :-D Hraju úplně stejnou skladbu turnajů jako loni, jen prostě konečně přišla velká trefa.

logo Letos ses objevil i na High roller eventech – je to EV+ hrát s těmi nejlepšími hráči?
V high rollerech bývá pole hodně nevyrovnané, top hráče doplňuje vždy dost businessmanů, tím se value vždycky o hodně zlepší. I tak jsem měl ale ze všech high rollerů, co jsem hrál, prodanou akci. Tím se mi vlastně sníží buy in a není to pro mě dražší, než běžné main eventy dané série.

logo Bereš to tak, že high rollery mají při stejných výhrách za přední místa menší varianci?
To je sice teoreticky pravda, ale tím, že jich odehraju pár za sezónu, tak to samozřejmě varianční je ažaž… Beru tyhle vetší věci jako takový shoty.

logo Jsou pro tebe vůbec zajímavé turnaje v ČR (např. ČPT)? Jaká je tvoje turnajová selekce?
V ČR jsou pro mě momentálně zajímavé už jen větší turnaje v Rozvadově a samozřejmě prosincové EPT/WPT. Zbytek jdu zahrát spíš jen tak pro zábavu.

logo Na WSOP odjíždíš letos podruhé. Jaká jsou tvoje očekávání?
Očekávání jsou poměrně velká, minulý rok se mi tam opravdu zle nedařilo, ačkoliv se mi ty hry hodně líbily. Takže laťka není příliš vysoko :) Doufám, že se mi podaří aspoň 2-3 pěkné deepruny, aby aspoň bylo čemu fandit :)

logo Jak se ti dařilo vloni?
Strašně. Odehrál jsem toho hodně a udělal jsem jeden mincash, navíc v malém turnaji.

logo Jaká je tvoje motivace jet na WSOP?
Zkrátka si myslím, že tam budou natolik dobré hry, že ta value je nesrovnatelně vyšší, než grindit doma online… Takže klasická motivace- peníze.

logo Jede někdo s tebou?
Úplně od začátku se mnou jede CG specialista Honza Kropáček, později se ke mně přidá několik dalších kamarádů, pronajmeme nějaký dům a budeme prostě denně hrát. Myslím, že to, že budeme ve velké skupině udělá celou akci mnohem zábavnější, na druhou stranu se to nesmí nijak zvrhnout, aby se pak jen nechlastalo…

logo Jak probíhá tvoje příprava? Je něco speciálního, na co se připravuješ?
Nevím, jestli je to příprava na WSOP, ale v poslední době se hodně zlepšuju v HUpech, jak online, tak live. Doufám, že se to bude během WSOP hodit i v něčem jiném kromě HU eventů :)

logo Jsou WSOP turnaje něčím specifické? Jaký je rozdíl mezi WSOP a např. EPT?
EPT trvá o několik dní, takže je o hodně hlubší, víc se to projeví na začátku kupodivu. Ale WSOP mají krásnou strukturu. Na to, že se za tři dny musí pořešit několik tisíc hráčů, tak to není ke konci moc přehnaný gamble.

logo Projížděl jsi si letošní pravidla WSOP? Je nějaké pravidlo, které ti vysloveně vadí?
To asi ne. Obecně v USA jsou trošku jiné zvyklosti, ale jsou to drobnosti a člověk si rychle zvykne.

logo Jak velká je výhoda „evropanů“ oproti hráčům z USA, kteří jsou odříznuti od on-line pokeru?
Online reguláři z USA už se vesměs odstěhovali jinam, takže žádná výhoda. Pokud jde o rekreační hráče, tak ti se stejně na onlinu akorát baví, takže ani tady bych velkou výhodu Evropanů nehledal. Spíš by se to ale mohlo dobře odrazit na účasti, myslím, že hodně amerických rekreačních hráčů by mohlo být hladových po pokeru a navíc se nestačili celý rok odhazovat online :)

logo Co budeš hrát za turnaje?
Téměř všechny NLHE turnaje.

logo Budeš hrát i cash game?
To asi ne, dávám přednost sng kvalifikacím.

logo Kde budeš bydlet?
Částečně v Riu, až dojede hlavní část naší skupiny, tak na společném baráku.

logo Zkoušíš nějaké kvaldy (např. na ME)?
Online ne. Tam něco zahraju, protože to jsou hodně +ev věci. Jinak zastávám názor, že pokud nemáte bankroll na nějaký turnaj, tak je nesmysl na něj hrát kvalifikaci.

logo Prodáváš % ?
Vyprodáno ;-)

logo Padl nějaký zajímavý prop bet?
Nabízel jsem vícero sidebetů ohledně úspěšnosti mojí osobní, i ohledně úspěšnosti stáje, ale nikdo se nechytil L Jsem například stále ochotný se vsadit, že někdo z naší skupiny přiveze náramek, kurz 1:15, tedy já vsadím 10 tisíc korun, soupeř 150…

logo Přiveze letos někdo konečně do Česka náramek?
Doufám, že jo :)

logo Měnil bys % s Matinem Staszkem :) ?
Haha, zákeřná otázka. Co vím, tak Martin nikdy % nemění… A i z mojí strany by byl asi problém, když už měním, tak obvykle s hráči, kterým důvěřuju ještě o trošku víc, než Martinovi.

logo Jak moc ti bude vadit absence on-line pokeru?
Moc ne. Stejně se přes léto logicky nic speciálního na online scéně neděje a já budu mít pokeru až nad hlavu, takže stejně pochybuju, že bych to nějak často zapínal