Přejít k hlavnímu obsahu

Obsáhlý rozhovor s českým progamerem!

16. 11. 2013 | 15:05 Všechny hry
Freeze proráží! Internetový portál Aktualne.cz si pro své čtenáře připravil opravdu rozsáhlý rozhovor s českým progamerem hrajícím League of Legends.Devatenáctiletý Aleš 'Freeze' Kněžínek z Brna je jedním z českých profesionálních hráčů počítačových her. Za tři měsíce své rozjíždějící se kariéry stihl navštívit půlku zemí Evropy a získat plat jako hráč první české fotbalové ligy.
Výchozí obrázek

Freeze proráží! Internetový portál Aktualne.cz si pro své čtenáře připravil opravdu rozsáhlý rozhovor s českým progamerem hrajícím League of Legends.

Devatenáctiletý Aleš 'Freeze' Kněžínek z Brna je jedním z českých profesionálních hráčů počítačových her. Za tři měsíce své rozjíždějící se kariéry stihl navštívit půlku zemí Evropy a získat plat jako hráč první české fotbalové ligy.

Volnočasové hraní počítačové hry League of Legends se mu stalo prací na plný úvazek, kvůli které se odstěhoval do švédského Stockholmu.

Jak se z devatenáctiletého kluka stane profesionální hráč?

Začne to tím, že ten kluk bude mít nějaký sen a bude se chtít věnovat tomu, co ho baví - hraní her. Pak se dozví, že se tím dá živit, a taky ho potká trochu štěstí.

A jak jste se k takovému povolání dostal?

Hraji od pěti, šesti let a profesionálně tak rok a tři měsíce. Podal jsem výkony na turnajích a postupně si mě všimly týmy, které jsou již zažité. Manažer jednoho mě oslovil, ať jdu za ně hrát.

Řadu dalších a zajímavých odpovědí se dočtete přímo na stránkách Aktualne.cz!!

Štítky: freeze
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.