Přejít k hlavnímu obsahu

LCS EU: Alliance se stává šampionem léta!

17. 8. 2014 | 19:14 League of Legends
Závěrečné zápasy letní sezóny LCS jsou konečně tady, konečně vidíte nějakou změnu a zápasy jsou opět o level výš, než po dobu "nudné základní části". Na německé GamesComu v Kolíně nad Rýnem se nejlepší šestka pere o tři evropské sloty na šampionátu, takže se je na co dívat!
Výchozí obrázek

0

Závěrečné zápasy letní sezóny LCS jsou konečně tady, konečně vidíte nějakou změnu a zápasy jsou opět o level výš, než po dobu "nudné základní části". Na německé GamesComu v Kolíně nad Rýnem se nejlepší šestka pere o tři evropské sloty na šampionátu, takže se je na co dívat!

EDIT #4: Alliance to dokázala a svým oblíbeným skóre 3:1 poráží fnatic, díky čemuž přerušuje neporazitelnost fnatic ve třech uplynulých play-off a stává se tak šampionem letní LCS!

EDIT #3: Tak a je to, týmu ROCCAT se to nepovedlo. V zápase o třetí místo evropské LCS byli SK Gaming nad jejich síly a i přes to, že Overpow vynechal pickování Fizze, tak tomu prostě něco chybělo. V konečném výsledku tak jedou na šampionát SK Gaming a "rakeťákům" zůstávají tak jen po prohře 0:3 jen a jen oči pro pláč. V neděli už je na plánu jen finále mezi ALL a FNC.

EDIT #2: Podobně jako fnatic to zvládla i Alliance! SK Gaming se sice drželi, ovšem ve vyrovnaných hrách měla Alliance vždy trochu navrch. Poslední hru okořenil Froggen pickem Tristany na mid, kterou hrál v LCS poprvé a hned se mu výtěčně povedla. Alliance se tak řadí po bok dalších týmů postupujících na Worlds a nyní už je čeká jen zápas o krále Evropy právě proti fnatic, který se odehraje v neděli. V sobotu je pak naplánován duel o třetí místo a o třetí slot na Worlds mezi SK a ROCCAT.

EDIT #1: Známé dalšího účastníka šampionátu! fnatic dokázali potvrdit formu z konce základní části a postupují tak na Worlds. Roccat byli ovšem nesmírně těžkým soupeřem, dokázali uhrát dvě hry, ale bohužel v páté hře už to nešlo, tak jak by mělo. Fnatic tak postupují do finále, zatímco Roccat čeká zápas o třetí místo, takže ještě není níc ztraceno! Nyní se připravují Alliance a SK Gaming na druhé semifinále, které nás čeká za pár chvil


Na začátek si dovolím takovou menší vsuvku. Dva evropské týmy se dostaly do TOP3 turnaje o první divokou kartu na letošní Worlds - turečtí Dark Passage, Russian Force a doplnily je Legacy eSports z Austrálie. Každý s každým se utkal dvakrát proti sobě a na děleném prvním místě stanuli Dark Passage a Legacy eSports. Ve čtvrtek se pak odehrálo finále, ve kterém již Dark Passage znovu nezaváhali a stávají se tak dalším jistým účastníkem šampionátu!

Nyní ale pojďme zpátky k evropské LCS. Tady boje započaly také již minulý týden v ESL studiu, kdy se odehrály čtvrtfinále. V prvním duelu se překvapivě dobrý výkonem prezentovali Poláci z Team ROCCAT, kdy se díky vítězství 3:1 dokázali posunout do semifinále a dělí je tak jediné vítězství od postupu na šampionát. Podobně na tom jsou také SK Gaming, kteří nedali Millenium šanci a nadělili jim 3:0.

Známí účastníci, kteří budou hrát o udržení, jsou již Copenhagen Wolves a Gambit Gaming. O třetí nevděčné místo se utkali Millenium a Supa Hot Crew, kterým tak šlo o hodně. Bohužel MIL na závěr sezóny nenačasovali vhodně formu a ani proti SHC se jim nepodařilo uhrát jedinou hru, což je posouvá do Promotion Series, zatímco SHC se zachraňují.

To by byly zápasy o záchranu, nyní se přesuňme k bojům, které povedou k šampionátu! Do semifinále měli volnou cestu Alliance a fnatic, kteří skončili první a druzí v základní části soutěže. V prvním semifinále čeká fnatic našlapaný Team ROCCAT, který jim určitě nic nedaruje. Podobně těžké to ale bude mít Alliance proti SK Gaming. Oba tyto zápasy se odehrají v pátek v 11 respektive 16 hodin a sledovat je můžete jako vždy na streamu RiotGames.

Štítky: lcs, LCS EU
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.