Přejít k hlavnímu obsahu

Finále šampionátu bude v Berlině! Pojedete?

9. 4. 2015 | 17:21 League of Legends
Fanoušci League of Legends se konečně dočkali, dnes byla oznámena místa konání letošního světové šampionátu v Evropě. Máme se na co těšit!Mohli jsme si optimisticky myslet, že by se poštěstilo a alespoň část šampionátu by se dala dostat do České republiky, například do O2 Arény či jiného výstaviště v Praze, nicméně tohle přání zůstává nevyplněno. I tak to ale čeští fanoušci nebudou mít na finále tak daleko!
Výchozí obrázek

Fanoušci League of Legends se konečně dočkali, dnes byla oznámena místa konání letošního světové šampionátu v Evropě. Máme se na co těšit!

Mohli jsme si optimisticky myslet, že by se poštěstilo a alespoň část šampionátu by se dala dostat do České republiky, například do O2 Arény či jiného výstaviště v Praze, nicméně tohle přání zůstává nevyplněno. I tak to ale čeští fanoušci nebudou mít na finále tak daleko!

Když se na tím člověk zamyslí, tak zase tolik možných států v Evropě není možné vybrat. V Polsku nedávno bylo finále Intel Extreme Masters a v Madridu bude finále jarní LCS, což nadále zúžilo výběr. Podobně jako loni se šampionát rozdělí na části a hráči budou cestovat mezi vícero státy, konkrétně mezi čtyřmi evropskými. Které to letos budou?

O2 World Berlin

Po šampionátu v Asii s vyvrcholením v Jižní Koreji si troufnu říci, že letošní místa konání tomu mohou konkurovat. Na skupiny se můžeme těšit na začátku Října v Francii a jejím hlavním městě Paříží a dobře zní i čtvrtfinále v Londýně. Jedno krásnější město jak druhé!

Paříz a Londýn jsou jedna z nejpopulárnějších evropských velkoměst a soutěž se pak na semifinále přestěhuje do nedaleké belgické metropole Bruselu. To už budeme mít 24. a 25. října tohoto roku a bude zbývat pouze týden do zápasu dvou nejlepších týmů na světě!

A právě tohle finále bude pro českého i slovenského fanouška ze všech míst nejblíže. V německém Berlíně to nezůstane pouze u toho, že se zde od letoška hraje evropská LCS, ale tenhle rok tu uvidíme i pravé finále o velkou trofej světového šampiona!

Harmonogram světového šampionátu v roce 2015:

  • Skupinová fáze: 1. až 4. října - Le Dock Pullman, Paříž
  • Skupinová fáze: 8. až 11. října - Le Dock Pullman, Paříž
  • Čtvrtfinále: 15. až 18. října - SSE Arena Wembley, Londýn
  • Semifinále: 24. až 25. října - Brussels Expo, Brusel
  • Finále: 31. října - Mercedes-Benz Arena (momentálně O2 World), Berlín

Tak co, hráči a fanoušci League of Legends, tuhle příležitost si určitě nemůžete nechat ujít, tohle se naskytne třeba jen jedinkrát za život! Berlín čeká!

Štítky: lcs, Worlds
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.