Přejít k hlavnímu obsahu

Představujeme Hearthstone týmy: G2 Esports

27. 11. 2015 | 13:40 Hearthstone
V nové sérii článků o Hearthstone si vezmeme na paškál herní týmy, komu se podíváme na zoubek v prvním díle?Na poli progamingu v Hearthstone působí vícero organizací, které jistě znáte z jiných her - Cloud 9, Team SoloMid, G2 Esports, Team Liquid nebo Natus Vincere. Mezi další velikány scény můžeme zařadit Tempo Storm, Team Archon nebo Team Celestial. V prvním díle této série si probereme soupisku týmu G2 Esports a jejich největší úspěchy.
Výchozí obrázek

V nové sérii článků o Hearthstone si vezmeme na paškál herní týmy, komu se podíváme na zoubek v prvním díle?

Na poli progamingu v Hearthstone působí vícero organizací, které jistě znáte z jiných her - Cloud 9, Team SoloMid, G2 Esports, Team Liquid nebo Natus Vincere. Mezi další velikány scény můžeme zařadit Tempo Storm, Team Archon nebo Team Celestial. V prvním díle této série si probereme soupisku týmu G2 Esports a jejich největší úspěchy.

G2 Esports

G2 Esports

V této chvíli možná nejsilnější tým působící na poli Hearthstone. Sestava působí pod touto organizaci pouze krátkou dobu, dříve hrál jako tým Nihilum a letos zvítězil v největší týmové lize - Archon Team League Championships, kde prizemoney dosahovala až ke krásným 250 tisícům dolarů. Pod názvem G2 Esports tým oficiálně působí od 15. října.

Sestavu G2 tvoří celkem čtyři hráči a bez jediné výjimky se všichni čtyři účastní celé řady turnajů a jsou velice známými jmény. Hlavním lídrem týmu je bez pochyby holandský hráč Thijs 'ThijsNL' Molendijk, který je dle žebříčku GosuGamers momentálně nejlepším hráčem světa. V letošní pražské kvalifikaci na světový šampionát dokázal zvítězit, na samotném vyvrcholení na BlizzConu dokázal urvat bronz a 15 tisíc dolarů k tomu. Jeho vydělané prizemoney za letošní offline turnaje dělají dohromady 34 750 $ za sedm úspěšných turnajů.

ThjisNL Lifecoach

Na obrázcích se nachází vlevo ThijsNL, vpravo Lifecoach - pro zvětšení rozklikněte.

Dalším důležitým článkem týmu je Adrian 'Lifecoach' Koy, který je velice zajímavou postavou, stejně tak i oblíbenou, což jsme mohli vidět v Praze po postupu na BlizzCon. Na šampionátu se bohužel nedokázal dostat ze skupiny. Na kontě má letos celkem tři triumfy, z nichž ten největší přišel na ViaGame House Cupu. Momentálně je v žebříčku čtvrtým nejlepším hráčem světa a vyhrané prizemoney za rok 2015 jen těsně nepřesahují spoluhráče Thijse - 31 000 $.

Třetím do party je rumunský hráč Radu 'Rdu' Dima, jehož hvězda vyletěla na loňském DreamHacku, který pro něj byl domácím turnajem. V letošním roce bohužel tak úspěšný není a na svém kontě má "pouze" tři druhá místa z menších turnajů a na úspěch tak čeká. Jeho získané prizemoney za letošní rok jen těsně přesahují 5 tisíc dolarů.

Posledním hráčem G2 Esports je hráč a také známý komentátor Jakub 'Lothar' Szygulski. Lothar se za svoji kariéru účastní velké řady turnajů, ale na opravdový úspěch stále čeká, proto je známější spíše jako streamer či komentátor. Letos posbíral drobné částky na prizemoney celkem pětkrát, ale bohužel nic velkého. Naposledy se zúčastnil SeatStory Cupu, kde vypadl hned v prvním skupinové části.

Rdu Lothar

Na obrázcích se nachází vlevo Rdu, vpravo Lothar - pro zvětšení rozklikněte.

Když se tedy podíváme na celkové úspěchy jednotlivých hráčů, uvidíme hodně zajímavá čísla, jen za letošek čtyři hráči dohromady získali přes 70 000 $. Pod organizací G2 Esports (resp. Gamers2 před rebrandem) z toho získali zhruba polovinu a to díky evropské kvalifikaci na světový šampionát a samotným turnajem na BlizzConu. K tomu 1. a 4. pozice hráčů G2 v žebříčku hráčů na GosuGamers mluví za hodně, v současnosti se tak dá tento tým považovat za jedničku na poli herních týmů v Hearthstone. Na sourhn úspěchů se podívejte níže.

Účasti hráčů G2 Esports na turnajích od přestupu z Nihilum 1. října 2015:
{#Nizozemsko} ThjisNL1. místo2015 HWC - Europe Championship10 000 $
{#Německo} Lifecoach3.-4. místo2015 HWC - Europe Championship2 500 $
{#Nizozemsko} ThjisNL2. místoStarLadder StarSeries Season 13 500 $
{#Nizozemsko} ThjisNL3.-4. místo2015 Hearthstone World Championship15 000 $
{#Německo} Lifecoach9.-12. místo2015 Hearthstone World Championship5 000 $
{#Polsko} Lothar3.-4. místoChallengestone #4 (online showmatch)300 $
{#Nizozemsko} ThjisNL13.-16. místoGamegune 2015
{#Rumunsko} Rdu9.-12. místoSeatStory Cup IV
{#Nizozemsko} ThjisNL17.-24. místoSeatStory Cup IV
{#Polsko} Lothar25.-32. místoSeatStory Cup IV
{#Rumunsko} Rdu9.-16. místoTime2Win Invitational (online) 

V současné chvíli na DreamHacku Winter bojuje pouze Radu 'Rdu' Dima a nemá špatně našlápnuto, třeba tak přidá další úspěch do sbírky týmu G2 Esports již tento víkend.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.