Přejít k hlavnímu obsahu

Představujeme Hearthstone týmy: Natus Vincere

12. 12. 2015 | 10:31 Hearthstone
V druhém díle série článků o nejznámějších světových herních týmech si něco povíme o sekci, která se v letošním roce složila u ukrajinské organizace Natus Vincerem, neboli Na`Vi. První díl o celku G2 Esports v čele s Thijsem si můžete přečíst zde.
Výchozí obrázek

V druhém díle série článků o nejznámějších světových herních týmech si něco povíme o sekci, která se v letošním roce složila u ukrajinské organizace Natus Vincerem, neboli Na`Vi. První díl o celku G2 Esports v čele s Thijsem si můžete přečíst zde.

Na poli progamingu v Hearthstone působí mimojiné také celá řada organizací, které fanoušek zná zcela jistě z jiných her - Cloud 9, Team SoloMid, G2 Esports, Team Liquid nebo právě Natus Vincere. Tento tým se proslavil zejména svými Counter-Strike a Dota 2 sekce, ale od letoška se ani na Hearthstone nesmí u Na`Vi zapomínat.

Natus Vincere

Natus Vincere

Ukrajisnká organizace se zkratkou Na`Vi naverbovala do svých řad Hearthstone sekci letos v září, konkrétně hraje trojice hráčů u Natus Vincere od 18. 9. 2015. Podobně jako u G2 Esports se tým zaměřuje hlavně na turnajové výkony a nikoli na peníze ziskáné za streamování, což dokazují výsledky. Každý z hráčů Na`Vi již letos získal alespoň jeden turnajový titul.

Největší hvězdou týmu je momentálně švédský hráč Sebastian Engwall s přezdívkou Ostkaka. Ten se před měsícem proslavil díky tomu, že triumfoval na světovém šampionátu, díky čemuž mu do kapsy přistálo celý 100 tisíc dolarů. Díky tomuto titulu je momentálně čtvrtým v žebříčku hráčů dle vyhraných prizemoney. Tento titul je pro Ostkaku letos bohužel jediný, jinak má na kontě umístění v TOP4 či TOP8 z dalších menších i větších online i offline turnajů. Mimo to v současné době figuruje na třetím místě v GosuGamers žebříčku nejlepších hráčů.

NaVi Ostkaka

NaVi.Ostkaka a jeho radost po zisku titulu světového šampiona.

Druhým do party je Frederik 'Hoej' Nielsen. Pro dánského hráč je působení u Na`Vi vůbec prvním působením u týmu a pro jeho smůlu, své dosavadní tituly získal ještě jako hráč bez týmu. Letos má na kontě celkem dva a to z turnajů Viagame House Cup #2 v březnu a říjnového Gfinity 2015 - Summer Masters II, kde ve finále vypráskal Faeliho z eSuby. Hoej za svá stálá umístění sbírá pravidelně prizemoney, celkově si za rok 2015 vydělal 27 tisíc dolarů.

Jako třetí jméno na týmové soupisce figuruje Sebastian 'Xixo' Bentert. Když se podíváme na výkony tohoto německého hráče na Liquipedii, svítí tam až podezřele moc prvních míst. Bohužel jde kromě turnaje eSports Arena Invitational o menší turnaje, i tak má ale Xixo velice slušnou úspěšnost. Zajímavostí je fakt, že se letos zúčastnil korejské ligy OGN KR Masters Season 3, kde jako jediný zahraniční hráč dokázal vybojovat krásné třetí místo.

NaVi Hoej NaVi Xixo

Hráči týmu Natus Vincere, zleva: Hoej, Xixo (pro zvětšení rozklikněte).

Pokud si budeme chtít udělat kompletní sourhn, tak celková prizemoney týmu získaná od vzniku týmu 18. září činí 125 tisíc dolarů, na čemž má největší podíl právě Ostkaka díky titulu světového šampiona. Natus Vincere se dají zařadit v žebříčku týmů na první místo, jelikož dle žebříčku GosuGamers jsou hráči na 4. (Ostkaka), 9. Xixo a 11. Hoej místě, což je ve velké světové konkurenci něco úžasného.

Účasti hráčů Natus Vincere na turnajích od vzniku týmu 18. září 2015:
{#Švédsko} Ostkaka9.-16. místoAbios Grand Tournament (online)
{#Dánsko} Hoej9.-16. místoAbios Grand Tournament (online)
{#Švédsko} Ostkaka3.-4. místo2015 HWC - Europe Championship2 500 $
{#Dánsko} Hoej5.-6. místo2015 HWC - Europe Championship1 250 $
{#Německo} Xixo1. místoeSports Arena Invitational10 000 $
{#Německo} Xixo1. místoHs-arena grand opening invitational (online)3 000 $
{#Dánsko} Hoej5.-8. místoDreamHack Cluj-Napoca 20151 000 $
{#Švédsko} Ostkaka1. místo2015 Hearthstone World Championship100 000 $
{#Švédsko} Ostkaka13.-16. místoSeatStory Cup IV
{#Dánsko} Hoej17.-24. místoSeatStory Cup IV
{#Německo} Xixo5.-8. místoTime2Win Invitational (online)
{#Dánsko} Hoej3.-4. místoDreamHack Winter 20155 000 $
{#Německo} Xixo1. místoWePlay Hearthstone League3 000 $
 
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.