Přejít k hlavnímu obsahu

KAPARZO: Nového trenéra uvidíte už na CPHG

13. 4. 2017 | 13:59 Counter-Strike 2
Copenhagen Games dnes začaly prvními zápasy BYOC kvalifikace a my jsme si pro vás připravili rozhovory s dvěma představiteli jediných česko-slovenských zástupců. eSuba míří na CPH Games v roli menšího favorita než jsou Alza.eXtatus. Týmu se moc v poslední době nedařilo v Česku (prohra v semifinále ROG COOL Ligy), ale v zahraničí dokázali postoupit do 2. kola playoff ESEA Main divize. K peru jsme si odchytli oblíbeného streamera, Davida "KAPARZO" Lacinu.
Výchozí obrázek

Copenhagen Games dnes začaly prvními zápasy BYOC kvalifikace a my jsme si pro vás připravili rozhovory s dvěma představiteli jediných česko-slovenských zástupců. 

eSuba míří na CPH Games v roli menšího favorita než jsou Alza.eXtatus. Týmu se moc v poslední době nedařilo v Česku (prohra v semifinále ROG COOL Ligy), ale v zahraničí dokázali postoupit do 2. kola playoff ESEA Main divize. K peru jsme si odchytli oblíbeného streamera, Davida "KAPARZO" Lacinu.

"Dlouho" jsme o vás neslyšeli Davide, jak se eSubě daří? Na online to vypadá dobře, postoupili jste čtvrtfinále ESEA a taky hrajete i nějaké turnaje o zajímavé prizemoney...

Ahoj, děkuji za pozvání na rozhovor. V první řadě bych rád přivítal všechny čtenáře a naše fanoušky. Neřekl bych, že se nám úplně daří. Ano, postupujem do dalšího kola ESEA playoff a doufáme, že budeme mít štěstí a vrátíme se zpět do Premier ligy, odkud jsme spadnuli. Ale nebude to jednoduché, čekají nás silní soupeři.

S čím máte aktuálně největší problém? Motivace uspět na CPH Games vám asi nechybí, přece jen jedete na zahraniční akci po nějaké době. Jaká je nálada v týmu?

Aktuální problém je komunikace a správná rozhodnutí. Motivace je obrovská a cíl je dostat se do hlavní fáze turnaje a pak už je to o štěstí. Nálada je řekl bych výborná v posledních dnech nám hodně pomáhá nový trenér.

Kdo vás trénuje? Jedná se hlavně o herního trenéra nebo se vydáváte i do vod psychologie? Ty sám jsi hrál na CPH Games loni, myslíš, že ti loňská zkušenost dopomůže k lepším výkonům?

Trenéra prozrazovat nebudu, možná ho uvidíte i na CPH Games. Snaží se rozebírat naše chyby aby se už neopakovaly atd. Já doufám, že bude forma jako loni, sice jsem tam hrál jen B turnaj, ale v celkových statistikách jsem svítil na 1. místě.

V rámci CZ/SK scény jste naposledy vyhráli nad Garmez, získali jste bronz v ROG COOL Lize. Myslíš, že vás to může nakopnout?

Bylo to spíše zklamání, že jsme nepostoupili na LAN finále, ale co se dá dělat. Každá výhra ale zvedne sebevědomí a je to to, co teď potřebujeme.

V turnaji vás čekají nejen domácí TOP týmy, ale i finští iGame nebo islandští Seven. Vidíš ty sám někoho jako velkého favorita kvalifikace?

Nedělám si z toho velkou hlavu. Musíme vyhrát skupinu a pak se uvidí, jaké bude rozlosování playoff. Vyhrát se dá úplně nad každým, stačí jen trestat chyby a hlavně se vyvarovat těm vlastním.

Na jaké mapě se aktuálně cítíte nejsilnější a co budete ještě před odletem pilovat?

Před odletem nás čeká ještě pár zápasů, tak budeme trénovat a pilovat už jen maličkosti na každé mapě.

Utkání eSuby na Copenhagen Games 2017 sledujte na našich stránkách.