Přejít k hlavnímu obsahu

Streamer Gaules se omlouvá za nařknutí šestnáctiletého hráče z cheatingu

17. 7. 2020 | 09:08 Counter-Strike 2
Před několika týdny otřásla světem Counter-Striku aféra zaměřená proti šestnáctiletému americkému hráči leafovi. Při zápase mezi MIBR, miláčkem všech latinskoamerických fanoušků, a Chaos EC, celkem ze Severní Ameriky, nařkl známý streamer a brazilský komentátor Gaules výše zmiňovaného hráče, že je cheater, což vyústilo až ve výhrůžky smrtí.
Zdroj: Somag News
Zdroj: Somag News

Při zápase, kde podceňovaní Chaos Esports Club poslali slavné MIBR do Lower Bracketu turnaje cs_summit 6, se vyskytlo několik podezřelých momentů. Na svědomí je měl Nathan "leaf" Orf, mladá puška z Chaos EC, které to ten den skvěle střílelo. Tento zápas vysílal i nejsledovanější brazilský streamer Gaules, který často komentuje turnaje v portugalštině a jehož vysílání mnohdy převyšuje i čísla oficiálního přenosu. Ten se kvůli určitým momentům neštítil leafa označit za cheatera, a brazilští fanoušci to naneštěstí vzali vážně a své rozhořčení dali nepatřičně najevo. Leaf byl nucen zrušit si svůj Twitter účet poté, co se mu ve schránce začaly objevovat výhrůžky smrtí a na některých fórech se bohužel vyskytují doposud. Více se můžete dočíst v předchozím článku.

Pod kotlem přitopil i respektovaný kapitán MIBR FalleN, když se na Twitteru rovněž zmínil o možném aimlocku. Gaules se po týdnech konečně omluvil, předcházel tomu ale klip z jeho streamu, ve kterém se snažil přesvědčit diváky, že za vším stojí akorát nenávist vůči brazilské komunitě, zejména na diskuzních fórech. Tohle vyjádření tak situaci úplně nezachránilo, v očích některých to spíše vypadalo, že si vzniklý problém Gaules ani neuvědomuje. Tato témata totiž spolu ne tak úplně souvisí a Gaules se tímto tónem snažil jen vymluvit ze situace, čímž se stal terčem ještě větší kritiky. Za důvod nařčení z cheatingu se totiž stále neomluvil.

Do celé situace daleko razantněji vstoupil uznávaný žurnalista Richard Lewis, který celou problematiku dopodrobna rozebral. Těžko říct, jestli se právě kvůli tomuto artiklu Gaules uvědomil, nebo jen konečně podlehl tlaku okolí, každopádně krátce na to opravdu zveřejnil svoji skutečnou a rozsáhlou omluvu, kde o všem přesně hovoří. Světová CS:GO komunita mu to však úplně nevěří a spíše tohle vyjádření bere, že se snaží zachránit, aby například nepřišel o práva na streamování zápasů, což by na jeho kariéru mělo dost neblahý vliv. Tón textu zveřejněného na Twitteru si může zhodnotit sami, nám nezbývá než doufat, že to Gaules myslí opravdu vážně.

Štítky: gaules, leaf