Přejít k hlavnímu obsahu

Hraní s bezdrátovým nabíjením – je to vůbec možné?

26. 9. 2020 | 08:01 Všechny hry
Bezdrátové nabíjení je jedním z nejzajímavějších trendů současných smarpthonů, a i když zatím zdaleka není dokonalé, rozhodně už jde o důstojného nástupce klasických kabelů. Lze ale při tomto typu nabíjení zároveň i hrát?
Mobilní hraní
Mobilní hraní

Zažili jsme to asi všichni – ležíme v posteli, hrajeme svoji oblíbenou mobilní gamesku a mobil se v lepším případě přepne z nedostatku nabití do režimu úspory baterie, nebo se ještě hůř rovnou vybije úplně. Co teď? Samozřejmě, zapojit kabel a hrát dál! Ano, je sice pravda, že toto není úplně nejideálnější řešení, především proto, že při neopatrné manipulaci s nabíjejícím se mobilem lze jednoduše zničit nabíjecí konektor, baterce to ale zase tak neškodí, a když si tedy člověk dá pozor, problémů se úplně bát nemusí.

My se ale radši teď podíváme na typy mobilních zařízení, které mohou využívat nabíjení bez kabelu, a měly by tak přinášet výhody, a to i vůči hraní. Jako první se mrkneme na to, jaké výhody by měla absence kabelu, minimálně teoreticky, přinášet, zvláště právě ohledně gamingu. Rozhodně je velkým plusem už právě samotný fakt, že vám nikde nepřekáží kabel, ještě lépe ale na první pohled vypadá to, že nemáte-li nikde zapojený kabel, nemusíte se bát zničení konektoru. Kde je ale realita?

Samsung mobilní hraní

Bohužel, trochu někde jinde. Tyto dva bonusy jsou samozřejmě něčím, co bezdrátové nabíjení vlastně přináší, abyste si jich užili, by ale musela být tato technologie ještě o kus dál. V současnosti totiž bezdrátové nabíjení probíhá tak, že mobil pečlivě vložíte do nabíječky přesně tak, aby kontakty fungovaly, a necháte ho ležet, než se nabije. To naštěstí neznemožňuje používání mobilu během nabíjení, musíte si ale dávat pozor, abyste s ním nepohnuli, což paradoxně způsobuje, že při bezdrátovém nabíjení je mobil v současnosti ještě méně mobilní než při používaní kabelu.

Projet Facebook, napsat zprávu či si něco vygooglit můžeme, co ale to naše milované hraní? Samozřejmě lze využít dobíjení šťavy i u hraní, ale kvůli nutnostni s mobilem nepohybovat, tak můžeme zapomenout na akčnější hry. Ty klidnější si ale při nabíjení v bezdrátové stanici lze užít naprosto pohodlně a bez nutnosti obávat se přerušení nabíjení. Candy Crush, různé Tower Defense hry či třeba Hearthstone se tak k bezdrátovému nabíjení hodí bez problémů, a zahrát si tak na mobilu budete moci v klidu třeba i náš NightCup!

S jakými mobily si ale to bezdrátové nabíjení lze užít? Modelů, které tuto dříve neobvyklou možnost nabízejí, už je v současnosti opravdu spousta, a při výběru se tak rozhodně lze ztratit. S čím ale vedle nesáhnete? Se Samsung Galaxy NOTE20, který je špičkový i v dalších ohledech! Tento nadupaný stroj vám vedle parádního výkonu či legendárního S Pen nabídne i na současné poměry velice slušnou možnost bezdrátového nabíjení, a hrát tak při dobíjení šťávy nebude s Note20 problém už ani v nejmenším.

miluju videohry a hlavně ligu legend