Přejít k hlavnímu obsahu

Do MČR klasifikace byla zapsána Tipsport COOL liga a další turnaj, jak to s pořadím zahýbalo?

7. 10. 2020 | 14:25 Counter-Strike 2
1. i 2. Tipsport COOL liga je kompletně za námi a dlouho očekáváná aktualizace pořadí kvalifikace na Vodafone MČR v CS:GO je konečně tady. Situace je teď kolem posledních postupových míst daleko jasnější a ve hře jsou stále čtyři týmy, které ještě nemají nic jistého ani ztraceného.
MČR 2020 v CS:GO
MČR 2020 v CS:GO

Ze zapsání bodů z 1. Tipsport COOL ligy nejvíce profitují Sampi, kteří se katapultovali na 6. místo a postup by jim už neměl utéct. Další čtyři týmy ale svedou v závěru velkou bitvu – koneckonců ta už několik týdnů probíhá. Nejhorší formu z kvarteta na hraně postupové osmičky mají eEriness MARVO, kteří do finále pravidelného turnaje postoupili naposledy v červenci a v září se neprobojovali ani do finále. Sazka.BRUTE naopak jdou nahoru, a i když je leckdo odepisoval, tak v aktuální sérii, tedy poslední letošní, mají na kontě již 1. a 2. místo. Ve druhém případě však ve finále nestačili na Entropiq a tyhle body mohou v konečném zúčtování být rozhodující. Odepisovat nemůžeme ani DEFEATERS, kteří sice ztrácí, ale po obměnění soupisky hrají rovněž parádně.

Na obrázku sice můžete vidět aktuální pořadí nejlepší dvanáctky, ale kromě posledního týdenního turnaje a následného finále do konečného bodování zasáhne ještě nahlašování soupisek. Body se totiž do finálního pořadí počítají pouze od 5 hráčů + 1 trenéra, zatímco takoví DEFEATERS mají ve slotu nad tucet členů a čekají je tak odpočty minimálně okolo 160 bodů, takže z výše vypsaného kvarteta mají aktuálně jasně nejhorší pozici. Jejich postup je matematicky hodně nepravděpodobným. Podobný odpočet čeká také na Sazka.BRUTE, a to kvůli triu bývalých hráčů – tecek, Majky, BLUEE. Virtuálně tedy BRUTE od Entropiq, kteří žádné odpočty nemají, dělí jen několik desítek bodů. Pokud jeden z těchto dvou týmů dokáže vyhrát oba zbylé turnaje, na MČR postoupí.

MČR 2020 v CS:GO
Štítky: MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.