Přejít k hlavnímu obsahu

Americká armáda chce znovu podpořit esport na vysokých školách

13. 11. 2020 | 19:18 Všechny hry
Není to poprvé, kdy se americká armáda setkává s počítačovými hrami. Ve skutečnosti se esportovým aktivitám věnuje už od listopadu roku 2018, kdy byl dokonce založen jejich tým U.S. Army Esports. Letos se znovu vrací s novým projektem, který by měl vysokým školám poskytnout nutnou techniku k profesionálnímu hraní.
buildalab
buildalab

Organizace Generation Esports, která se už roky věnuje pořádání High School Esports League, se spojí na novém projektu právě s americkou armádou a značkami herních komponentů a příslušenství, Intel a Asus. Společně představují projekt nazvaný "Build an esports lab", jehož cílem je vybavit 25 škol špičkovými počítači primárně pro esport, ale i pro další aktivity. Kromě toho bude součástí spolupráce i kurz pro studenty, kteří se chtějí naučit, jak si postavit vlastní počítač od úplných základů. Komponenty na stavbu nových strojů dodají právě firmy Intel a Asus. Kurz se zaměří i na téma, jak se o takové počítače správně starat.

¨components

Národní garda americké armády se k programu připojuje se svými týmy, které navštíví vybrané školy s novým příslušenstvím. Tam odehrají několik exhibičních zápasů právě proti studentům daných škol. Návštěva armády ale pro školy není povinná, jak říká prezident Generation Esports, Jason Kirby. Jedním z důvodů, proč si školy mohou vybrat, jestli je armáda navštíví nebo ne, je nejspíš několik letošních kontroverzí. Jako příklad uvedeme třeba zákaz divákům zmiňovat jakékoliv americké válečné zločiny nebo obvinění z cílení na děti pomocí používání Twitche jako náborové platformy.

Zdroj: ginx.tv
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.