Přejít k hlavnímu obsahu

Esportová hymna? Podle komentátorů by na MČR mohl hrát Misha nebo Věra Špinarová

16. 11. 2020 | 23:00 Counter-Strike 2
Warriors od Imagine Dragons jsou dnes už legendární tematickou písní vytvořenou pro světový šampionát v League of Legends. Jaký song by ale komentátoři letošního Vodafone MČR v CS:GO zvolili jako hymnu pro esport obecně?
MČR 2020 CS:GO
MČR 2020 CS:GO

Všechny tváře vysílání nadcházejícího Vodafone MČR jsme vyzpovídali řadou záludných otázek. Jednou z nich byla také ta, jakou píseň by rádi poslouchali na MČR nebo i světových eventech a která by byla hodna statutu hymny esportu. Každý komentátor měl za úkol vybrat jednu světovou a jednu českou či slovenskou skladbu a odpovědi byly opravdu peprné. Od Pata a Mata až po hymnu fotbalové Ligy Mistrů, výběr byl opravdu pestrý a každý opět šel tak trochu vlastní cestou.

Lelek MČR
Světový song vím okamžite: My Story" by Leet Mob! Mám to spojené s Katowicemi 2016 a za mě je to i s klipem taková malá hymna celého esportu. Česká skladba bude složitější, tady mě napadá taková klasika jako je třeba Raketou na Mars, ale to mám spojené hodně i s Bladem, Kometou a vlastně nevím proč by to mělo být esportové, v tomto případně se opravdu těším na odpovědi kolegů :D
Striker
Světový mě první napadl Basshunter DotA, ale raději bych vybral opravdovou klasiku We Are the Champions od Queenů - vysvětlovat snad nemusím. Co se týká českých hitů, tak to vidím na Gottovu interpretaci Forever Young - Být stále mlád, protože věřím, že se tak cítí většina scény.
Dev1
Mne sa neskutočne páči Worlds pesničky a ich theme songs na každý ročník, niektoré viac, niektoré menej. Niečo také by som si prial aj u CSka. Sú to pesničky čisto zložené pre dané turnaja a práve to sa mi na tom páči. Preto by som úplne nechcel vyberať už existujúcu sladby, pretože ich myšlienka by s esport nemala nič spoločné.

Hymna esport by sa mala normálne zložiť a tu ma napadajú českej kapely, ktoré mám rád, ako LUCIE alebo Kryštof. Keď by som sa mal zasnívať aj v rámci sveta, tak si dokážem predstaviť producenta Zedd alebo DJovia ako je Garrix, ktorý je ešte tá mladšia generácia, a tá by to mohla dobre vystihnúť.
Shadye
Tady budu asi trošku kontroverzní ale… Proč ne. Za mě SMACK ft. MIKE T - Rocky. Do esportu nám každej vždycky jenom kecal, hejtil atp. Je to o tom neřešit okolí ale dřít na svým snu. Kdo to nedělá od začátku na 101%, nikdy v tom prostě nebude tak dobrý, jako ten, kdo tomu dává všechno. To platí u jakýkoliv hry a prakticky o čemkoliv, čeho chcete v esportu dosáhnout.

Tenhle song krásně vyjadřuje začátky který si sám pamatuju, kdy tě jednoduše nikdo z okolí nebral vážně, když vlastně ty hry hraješ celý dny for no reason at all. Pak přišly výsledky a stačí se podívat, kde jsme dnes. Ze snu pár nadšenách hráčů na začátku prakticky nekončící lifestyle pro miliony lidí po celém světě. Jinak jednoznačně Vitas - The 7th Element, protože když si vzpomenu na podmínky, ve kterých se bojovalo ještě takovejch dobrejch 12 let zpátky… A k esportu jakákoliv zábava prostě patří!
Storm
Co se týče písnička z jiných luhů a hájů, tak mě ihned napadla jedna písnička z produkce RIOTu v podání Chrissy Constaza a Cailin Russo - Phoenix. Už jen kvůli tomu, že je víceméně stvořená pro LoLko, byť neodráží slovně pouze tuto MOBA pecku, ale dá se stáhnout prakticky na cokoli. Melodická, skvělý hlasy, perfektní text. Sedne to jak prdel na hrnec :) Pokud se mnou někdo nebude souhlasit, pošlu na Vás Dádu :D

U český písničky to je pro mě trošku složitější, protože abych pravdu řekl, moc písniček od českejch interpertů neposlouchám, takže jsem krapet lovil v dosud nezčeřených vodách. Ááá vzpomněl jsem si na jeden z prvních Deeho songů: “Je to v Tobě”. Inspirativní song, dobře se to poslouchá a v neposlední řadě se to dá perfektně vztáhnout právě i na esport :). Plus reklama pro kolegu :D *psst*
Kaparzo
Tak pro mě určitě Pat a Mat a KEKW.
DeeThane
Mám jen zahraniční a jsem si stoprocentně jistý, že oficiální esportová hymna pro Českou republiku by měla být od Britney Spears - Toxic. Z českých je to fakt těžký, ale za mě asi Teď královnou jsem já.
Blade
Zahraniční song nevím, ale český by měl být určitě Raketou na Mars od Věry Špinarové. Tady z mé strany nemohla být jiná odpověď!
Bananides
Pěkná otázka a téma k zamyšlení. Nemám toto srovnání rád, ale pro jednou… Sport také nemá svoji vlastní hymnu. Někdo by mohl namítnout, že existuje olympijská hymna, ale ne každý sport je na olympiádě. Pro mě je nejkrásnější sportovní hymna ta Ligy mistrů (THE CHAAAAAAMPIOOOOOONS).

Nejlepší hudební esport produkci mají Riot Games. Jejich World Championship Theme (neplést s hymnami jako Rise, Worlds Collide, Phoenix apod.) a jednotlivé alternativy vydávané rok co rok jsou orchestrálním skvostem. Vybrat českou nejlepší esport skladbu? Můj nejlepší kamarád tvrdí, že to je Český Minecraft Song. Asi bych pro něj i hlasoval, ještě bych možná zvažoval “Dota je pro malý děcka, League of Legends, to je pecka!” od stejnojmenného autora.
MČR
Štítky: MČR