Přejít k hlavnímu obsahu

Ikonický cosplayer "no lifera" ze South Parku zemřel na COVID

5. 1. 2021 | 09:50 Všechny hry
Jarod Nandin je známou postavou světa World of Warcraft, kde se proslavil především díky svému cosplayi na BlizzConu 2013. Památka na něj nyní opravdu zůstane věčná, protože čtyřicetiletý hráč na přelomu roku podlehl následkům onemocnění koronavirem.
Jarod Nandin
Jarod Nandin
Zdroj: Zdroj

Legenda Jaroda Nandina se začala psát v roce 2006, kdy South Park vydal oblíbenou epizodu všech hráčů – Make Love Not Warcraft. O sedm let později se totiž Jarod vžil do postavy absolutního nerda bez života a jeho účast na cosplay soutěži na BlizzConu vyvolala spousty pozitivních reakcí. Dalo by se říci, že se stal jakousi ikonou celé World of Warcraft komunity. Právě této MMORPG hře číslo jedna byl onen díl South Parku věnován.

Jarod Nandin
Jarod Nandin
Zdroj: koláž South Parku a Jaroda Nandina

19. prosince však Jarod na svém Instagramu zveřejnil informaci, že byl hospitalizován kvůli koronaviru. O tři dny později zveřejnil poslední aktualizaci o svém stavu, kde použil právě i referenci na svůj tehdejší cosplay: „Jak zabijete něco, co nemá život?“ Věčná pozitivní nota mu ale nevydržela a od momentu tohoto statusu přišlo bohužel ticho po pěšině. Se smutkem musíme dodat, že ticho už to bude věčné. Jarod na přelomu roku ve věku 40 let podlehl a už se na něj bude jen a pouze vzpomínat. V duši a pamětích celé komunity ale zůstane navěky.

Štítky: Jarod Nandin
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.