Přejít k hlavnímu obsahu

Bývalí hráči z North se vrací! Kdo si je vezme pod svá křídla?

25. 3. 2021 | 15:06 Counter-Strike 2
Kjaerbye, gade a aizy. To je bývalá trojice z North, která už zase zahraje společně, v jednom týmu. Dokáží se ve spolupráci s b0RUPem a Fessorem dostatečně prosadit a napodobit dávné výsledky North?
Nový celek na dánské scéně!
Nový celek na dánské scéně!
Zdroj: HLTV.org

Nicklas "gade⁠" Gade, Philip "aizy⁠" Aistrup a Markus "Kjaerbye⁠" Kjærbye se rozhodli dát zpět dohromady a už hledají organizaci, která by podpořila a zafinancovala tento mladý projekt. Bývalá trojice ze zaniklé organizace North bude chtít opět nastartovat svoji kariéru, která v posledních dvou letech spíše strádala. Společně ale nikdy nehráli špatně, což dokázali výhrou offline turnajů ICE Challenge 2019 a DreamHack Open v Seville.

Tento dánský celek v létě roku 2020 bohužel opustila jeho největší hvězda Markus "Kjaerbye⁠" Kjærbye a výsledky týmu šly rapidně dolů. Nejužitečnější hráč z ELEAGUE Majoru v Atlantě si dal ze zdravotních důvodů pauzu, aby se po dvou měsících upsal velikánovi jménem FaZe Clan. Kolem coldzery a spol. se mu ale nikdy moc nedařilo a v lednu letošního roku byl definitivně nahrazen Russelem "Twistzz⁠" Van Dulkenem.

„Poté, co North zastavil provoz, jsem začal mluvit s Kjaerbyem a aizym o tom, jak bychom se mohli znovu spojit a vybudovat nový tým,“ řekl kapitán gade. „Chtěli jsme najít náš přístup ke hře a zjistit, s jakým typem hráčů chceme hrát a čeho bychom chtěli dosáhnout. Myslím, že jsme všichni sladili naše očekávání a standardy, což je opravdu dobré věc. Právě teď musíme tvrdě trénovat, abychom mohli dosáhnout úspěchu.“

DreamHack Open Sevilla 2019
DreamHack Open Sevilla 2019
Foto: HLTV.org

Dalším členem týmu je in-game leader Johannes "⁠b0RUP⁠" Borup, který si prošel akademií North, kde se potkal i s gadem⁠. Největší úspěchy ale zažil v loňském roce s Heroic. V jednu chvíli se dokonce se spoluhráči nacházeli na prvním místě světového žebříčku a bylo vidět, že jim online prostředí náramně sedí. Každá pohádka ale nemusí mít úplně nejšťastnější konec, což se potvrdilo i u HeroicB0RUP byl posazen na lavičku, začal si hledat nové angažmá a právě tento projekt by pro něho mohl být dobrým zadostiučiněním. „Já a b0RUP se opět vracíme a vždy jsme mezi sebou žertovali, že budeme hrát znovu ve stejném týmu,“ vysvětlil gade. „Jsem velmi šťastný, že se to konečně stalo realitou.“

Poslední díl skládačky vyplní Frederik "⁠Fessor⁠" Sørensen, nejméně zkušený hráč sestavy. Naposledy působil v celku BLUEJAYS, s kterým hrál úvodní kolo play-off ESEA Advanced proti našim SINNERS, proti nimž si Fessor⁠ ani neškrtl. Skvěle na sebe ale upozorňuje v prestižní FACEIT Pro League, kde po boku starších a vyspělejších hráčů nabírá zkušenosti. Teď se pro něj naskytla první velká příležitost, snad ji chytí za správný konec! „Fessor je vycházející hvězda a jeho připojení do našeho projektu bylo samozřejmé,“ říká gade. 

Vzhledem k pandemii koronaviru a těžké ekonomické době určitě nebude jednoduché najít nějakou organizaci, která by byla ochotná investovat do tohoto projektu. Zkušený gade ale určitě neztrácí žádnou naději: „S pandemií je to v velmi těžké a organizace v této době buď končí nebo přecházejí do jiných her. Já ale věřím, že těm, kteří jsou trpěliví a pracovití, přijdou dobré věci.“

Sečteno a podtrženo, tento nově vzniklý tým vypadá na papíře následovně:

 Dánsko Nicklas "⁠gade⁠" Gade
 Dánsko Markus "⁠Kjaerbye⁠" Kjærbye
 Dánsko Philip "⁠aizy⁠" Aistrup
 Dánsko Johannes "b0RUP⁠" Borup
 Dánsko Frederik "⁠Fessor⁠" Sørensen

Zdroj: HLTV.org
Štítky: North
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.