Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS Esports poráží Budapest Five a už mají jistotu, že si zahrají minimálně baráž o ESEA Premier

28. 3. 2021 | 13:58 Counter-Strike 2
Česká jednička již druhou sezónu hraje v lize ESEA Advanced, která je přímou cestou do ještě vyšší divize, kde se většinou týmy z TOP 40 světového žebříčku nacházejí. SINNERS jako jediní z českých zástupců v této soutěži postoupili do play-off a po dvou výhrách jsou jediný krůček od první části splněného cíle.
SINNERS CS:GO tým
SINNERS CS:GO tým
Zdroj: Foto: SINNERS Esports

SINNERS Esports v základní části 36. sezóny ESEA Advanced nasbírali 11 výher z 16 zápasů, díky čemuž šli do play-off jako nasazená osmička. Samotný úvod vyřazovacích bojů byl více než povedený, s týmem BLUEJAYS zametli po dvou rychlých mapách, kde oskar, SHOCK a NEOFRAG nasbírali v průměru kill a více na kolo (více v Zápasovníku). Druhý zápas byl už o poznání vyrovnanější, izraelský Team Finest kousal na obou mapách. Koncovky se však v obou případech českému zástupci vydařily lépe a SINNERS už mají díky druhé výhře 2:0 jistotu umístění v TOP 6 (více v Zápasovníku). Tady ale hvězdná sestava určitě nebude chtít zastavit své tažení.

Nyní však přichází bod zlomu. Až nyní se ukáže, jestli na to SINNERS Esports opravdu mají. Jedna výhra znamená minimálně účast v baráži do ESEA Premier, dvě prohry v řadě by naopak znamenaly konečnou těsně před vytouženým cílem. Absolutním cílem by byl celkovým triumf v lize, důležité ale bude jít krůček po krůčku.

Třetím soupeřem SINNERS bude nejlepší maďarský tým Budapest Five, souboj dvou zástupců Visegrádské čtyřky je na programu v neděli od 17:00. Pokud bychom se měli dívat na žebříček HLTV.org, tak favoritem by měl být český celek, který se nachází o 31 příček výše. V potaz ale musíme vzít také to, že v posledních vydáních SINNERS spíše klesali a naopak Budapest Five měli nejúspěšnější období v lednu. V posledních týdnech ale porazili celou řadu známých jmen, takže by se dalo říci, že by mohlo jít o vyrovnaný souboj, který si nenechte ujít na streamu.

Zápasy SINNERS Esports v play-off ESEA Advanced:

Štítky: ESEA, SINNERS
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.