Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS postupují ze skupiny Funspark ULTI o 30 tisíc dolarů

31. 3. 2021 | 18:50 Counter-Strike 2
Ještě ani turnaj Funspark ULTI 2020 neodehrál své finále o 250 tisíc dolarů a startuje nám nový ročník. Mezi pozvanými týmy v evropské části okruhu jsou také SINNERS Esports, na které čeká na přelomu března a dubna až čtrnáctidenní bitva. Ve hře je postup do další části sezóny a 30 tisíc dolarů k tomu.
Funspark ULTI
Funspark ULTI
Zdroj: oficiální grafika

Turnaj Funspark ULTI se v každém regionu skládá z několika sezón, mezi kterými probíhá vždy play-off týmů s nejvíce nasbíranými body v žebříčku. Tohle všechno je náplní celého roku, který vyvrcholí na prosincovém finále, kam z Evropy postoupí dva nejlepší týmy a hrát se bude o 300 tisíc dolarů. Nejde tedy o žádnou extra proslulý okruh turnajů, současně ale během celého ročníku jeho pořadatelé rozdají opravdu hezké finanční odměny.

Loňská sezóna, jejíž offline finále bylo přesunuto a následně zrušeno, vyvrcholí ve druhé polovině dubna. Na startovním roštu se objevují jména jako BIG, Complexity, Virtus.pro nebo Heroic, my se však budeme bavit o první letošní sezóně. Jedním ze šestnácti pozvaných týmů jsou totiž i naši SINNERS, na které čeká skupinová fáze a v případě úspěchu následné play-off. Největším favoritem jejich skupiny je tým Movistar Riders, na nějž už ale česká jednička v minulosti dokázala vyhrát. Proti dalším konkurentům, Lyngby Vikings a TeamOne, by SINNERS dokonce měli být v pozici minimálně mírného favorita. Hraje se formátem GSL, dvě výhry znamenají postup, dvě prohry vyřazení. Na nejlepší osmičku v turnaji pak čeká vyřazovací část s náhlou smrtí neboli Single Elimination.

Rozdělení prize poolu:

  • 1. místo: 15 000 $
  • 2. místo: 6 500 $
  • 3. – 4. místo: 3 000 $
  • 5. – 8. místo: 625 $
Funspark ULTI Season 1: skupina A
  Evropa Movistar Riders0      
 Pondělí 14:00   Evropa Lyngby Vikings0   
  Dánsko Lyngby Vikings2      
    Středa 17:00   Česká republika SINNERS Esports 
  Česká republika SINNERS Esports2      
 Pondělí 17:00   Česká republika SINNERS Esports2   
  Brazílie TeamOne0      
         
     Evropa Lyngby Vikings-   
  Evropa Movistar Riders2 Pátek 14:00   Evropa Vítěz A5 
 Středa 14:00   Evropa Movistar Riders-   
  Brazílie TeamOne0      
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.