Přejít k hlavnímu obsahu

Nebudeme mít potíže, věří NEOFRAG! Dokáží SINNERS dnes ve 20:00 porazit i Complexity?

22. 8. 2021 | 18:55 Counter-Strike 2
Včera rozjásali celou scénu, o to samé se pokusí znova. SINNERS Esports už dnes v 20:00 odehrají své druhé kolo v ESL Pro League, kde je tentokrát čeká papírově lehčí soupeř než G2, stále však samozřejmě favorizovanější. Complexity ale nenasadí jednoho z klíčových hráčů, což by mohlo hříšníkům hrát do karet, a to možná ještě více než role underdoga.
SINNERS vs. Complexity
SINNERS vs. Complexity
Zdroj: PLAYzone / ESL

SINNERS po včerejší senzační výhře nad G2, která značně zamíchala se sázkovými kurzy, pokračují v dalším tažení ESL Pro League. Druhé kolo je může přiblížit k branám play-off, v cestě jim ale budou stát Complexity, kteří naopak určitě nebudou chtít podruhé prohrát. S týmem s hvězdou ve znaku dokonce hříšníci už měli tu čest, to ale před více než rokem, kdy si v rozdílných sestavách připsali výhru 16:14 a tehdy první velký skalp.

Complexity nejvíce spoléhají na dva tahouny, Benjamina "blameF" Bremera a Kristiana "k0nfig" Wieneckeho. První zmíněný Dán je ve světe považován za jednoho z nejlépe hrajících in-game leaderů, s ratingem 1.23 tým drží a táhne, což se od něj bude očekávat i v tomto souboji, a proto si na něj budou muset SINNERS dát pozor a nenechat ho vejít do své komfortní zóny. Své kvality naopak neukáže k0nfig, který musel podstoupit operaci zápěstí a doba jeho rekonvalescence bude trvat několik týdnů. Na jeho místo nastoupí jeho krajan Niels-Christian "NaToSaphiX" Sillassen, jenž se v tomto angažmá ještě ani jednou nedostal do zelených čísel. Na tuhle slabinu by mohli SINNERS zaútočit, poněvadž modrobílým střelcům může s tímto střelcem chybět sehranost.

SINNERS vs. Complexity
1.80 – Kurzy na vítěze – 2.00
beastik  Česká republika
ZEDKO  Česká republika
SHOCK  Česká republika
NEOFRAG  Česká republika
oskar  Česká republika

SINNERS

20:00

Vsaď si

Complexity

 Dánsko blameF
 Bulharsko poizon
 Austrálie jks
 Dánsko es3tag
 Dánsko NaToSaphiX

Evropský tým americké organizace navíc nedávno oznámil bench vítěze Majoru z Bostonu Willa "RUSH" Wierzby, kterého po neúspěšné štaci v Cloud9 nahradil další hráč z Jutského poloostrova, Patrick "es3tag" Hansen. S ním už sice Complexity makali o celé letní pauze, o dokonale namazaný stroj se však jednat nebude. Soudě dle jmen to vypadá, že by měli atakovat vysoké příčky, jenže opak je pravdou. Už je to více než rok, co se naposled v útrobách týmu slavilo. Od výhry jarního finále BLAST Premier nepřišla žádná další medaile, a ať se blameF a jeho parta snaží sebevíc, výsledky prostě nepřicházejí. Nepomohla ani první LAN akce po dlouhé době IEM Cologne, kde se sice modrokabátníci dostali do hlavní části, tam však ale po dvou prohrách ihned balili kufry.

V nové improvizované sestavě prožili první debut včera, stejně jako ostatní týmy ze skupiny B, zápas s forZe ale po třímapové bitvě nezvládli. Complexity ve všech třech případech nezachytili začátek mapy a dotáhnout skóre zvládli jen jednou. Pokud si na tohle nedají pozor, SINNERS je sežerou zaživa, jestli tedy česká jednička naváže na parádní výkony ze soboty. První den byl ve znamení výher všech níže postavených týmů v HLTV žebříčku, dnes si ale nasazení konkurenti jistě dají větší pozor, a třeba právě u Complexity se dá očekávat větší motivace. Druhá prohra jim pomalu může zavírat postupová vrátka do play-off, hříšníci na ně naopak mohou začít klepat.

Pokud sledujete kurzovou nabídku například na Tipsportu, tak před zápasem s G2 byli ještě SINNERS v roli mírného outsidera, po parádním představení se ale misky vah převážily. Většina lidí očekává vyrovnaný souboj, který rozhodnou maličkosti a množství chyb. SINNERS musí předvést kvalitní hru, o což se nebojí kometa SINNERS Adam "NEOFRAG" Zouhar, který ve včerejším interview pro ESL odpověděl na otázku, zda dnes budou mít nějaká trable, celkem jednoznačně a sebevědomě: „Nemyslím si!“ Doufejme, že jeho slova vzejdou v pravdu. Druhý skupinový duel můžete opět sledovat na našem kanále PLAYzoneUP, komentáře se zhostí Marek 'shadye' Hovanec a Matěj 'Straty' Cihlář. Nenechte si další zápas proti hvězdám ujít a přijďte české borce podpořit!

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.