Přejít k hlavnímu obsahu

Velká škoda! SINNERS si nechali utéct začátky obou map a s Virtus.pro prohráli 0:2

24. 8. 2021 | 15:45 Counter-Strike 2
Dneska to nebylo ono, play-off však ještě není ztracené. Asi nějak takto se mohou cítit SINNERS, kteří ve třetím hracím dni ESL Pro League prohráli s pátým nejlepším týmem světa. Rozhodl zejména špatný start na obou mapách, kdy hříšníci nepochytili tempo Virtus.pro. Po třech zápasech tak mají tři body, pro play-off jich však budou potřebovat devět, tzn. vyhrát oba poslední zápasy.
SINNERS Esports vs. Virtus.Pro
SINNERS Esports vs. Virtus.Pro
Zdroj: ESL

První zápas třetího hracího dne skupiny B mezi SINNERS a Virtus.pro začal na Vertigu, tradiční volbě hříšníků. Tak jako v předchozích zápasech, i dnes úvodní pistolové kolo za útok naši střelci ztratili, což následně zapříčinilo další tři body na stranu sestavy ze čtyř různých států. SINNERS se na bod nezmohli ani ve svých prvních dvou plnohodnotných nákupech, museli šetřit svou peněženku a náskok VP začal nabírat na obrátkách. Zmar Čechů se zastavil až za stavu 0:7, kdy oskar dokázal zabít svého ve velké pohodě hrajícího Jameho a společně se ZEDKEM vyhrát 2v2 situaci. Další bod přišel hned v následujícím kole a už to vypadalo, že se blýská na lepší časy.

Jenže hned na to byl proti stahování výsledku nejlepší hráč mapy s celkovými 27 killy, YEKINDAR, v kole poté pak hříšníci znova ztratili výhodu jednoho hráče a ani pěkný pokus o 1v3 clutch od NEOFRAGA nezabránil devítce na tabuli u páté nejlepší pětice světa. SINNERS prostě nemohli najít recept na úspěch, a jak už bylo trochu naznačeno, i když si udělali početní výhodu či získali podstatnou část mapy, především skvěle hrající SANJI, kapitán Jame a hvězdný YEKINDAR dokázali jejich síly pokořit. A výsledek první půle? 3:12.

V bláznivém druhém pistolovém kole, ve kterém NEOFRAG dostal hned na začátku nechtěnou kudlu do zad od oskara, SINNERS ubránili "béčkový" site a pokoušeli se průběh zápasu ještě zvrátit. Důležité se zdálo býti kolo za stavu 5:12, kdy to s hříšníky vypadalo bledě, jenže na pomoc přispěchal s třemi důležitými fragy NEOFRAG, který pak s oskarem už v pohodě zvládl vyhrát 2v1 situaci. Sedm bodů v kapse už vypadalo mnohem líp, jenže proti jakémukoliv typu comebacku se rázně vyhradil buster, který sám kompletně vyčistil B a zajistil VP nejen toto kolo, ale i další s nízkým nákupem hříšníků. Pátý nejlepší tým světa pak navíc získal match-point, když Jame chytře vyhrál 1v1, a totéž se s časem v zádech podařilo ještě jednou. Po výhře 16:9 šli Virtus.pro do vedení v sérii.

Na Infernu, které Virtus.pro po škrtnutí jejich hlavní mapy Dust II vybrali, SINNERS začali za obranu a zas a znova prohráli pistole, s čímž se pak pojila i další dvě ztracená kola, a plus i to čtvrté, kdy hříšnici s plným arzenálem nezvládli pohlídat B site. Špatný start potvrdilo i další kolo, které měli mít pod kontrolou, jenže buster poslal k zemi celkem jednoduše všechny naše hráče, kteří na něho vyběhli po jednom. I díky tomuto kolu byli hříšnici stále ve finančních potížích, stav 0:7 připomínal nešťastné Vertigo. SINNERS pak sice získali především díky SHOCKovi své první body, jenže pak jim nevyšel agresivní pokus na midu a VP stále drželi velký náskok, kterému pomohl i Jame s (ne)šťastným doublekillem při bránění bomby a stav byl 2:9. Jedna ze dvou zbývajících korekcí skóre v první polovině přišla díky force buyi, zbytek kol šel ve prospěch YEKINDARa a spol., kteří dokázali využít snad všech skulinek v obraně českých hráčů.

Alespoň menší úsměv na tváři si SINNERS vytvořili v pistolkách za teroristickou stranu dobrým útokem na B, slabý nákup soupeře na koni se ale začal vymykat kontrole. To by však nesměl být naživu oskar, který 1v2 clutchem udržel naději. A ta se pomalu, ale jistě začala zvyšovat. Hráči z liberecké organizace začali stahovat, velmi důležité kolo bylo za stavu 7:12, kdy SHOCK svým pověstným one-tapem při šetření peněz pomohl svým spoluhráčům získat moment překvapení na B, a i díky tomu se tak vyhrálo celé kolo. VP pak měli ještě na jeden nákup, ten ale vyřídil ZEDKO za pomoci flashe od SHOCKA dvěma killy v apartmánech.

O pár minut později byl po ecu VP rázem stav 10:11 v neprospěch SINNERS, jenže Jame a spol. pak po delší době získali dvě cenná a důležitá kola. SINNERS ještě dokázali vykouzlit bod při početní nevýhodě na A site, tady ale pokus comeback definitivně shořel v plamenech. Virtus.pro druhou mapu vyhráli 16:11 a do tabulky si na úkor české jedničky připisují po bídných výkonech z úvodních hracích dnů první tři body.

Suma sumárum, hříšníkům to dnes "nelepilo". Možná nepřálo štěstí, kdo ví. Jedno je každopádně jasné. Virtus.pro hráli velmi kvalitní hru, nic nepodcenili a všem to střílelo výborně. Na to SINNERS prostě nedokázali zejména ze začátků obou map reagovat, a to je pravděpodobně stálo tři body. Přeci jen, když YEKINDAR, Jame a další zahrají hru takovou, jakou jsem viděli, měli by problém všichni. EPL ale pro hříšníky samozřejmě nekončí, možnost postupu do play-off stále žije, visí ale na vlásku. Ze čtvrtého místa bude nutné nyní porazit dosud stoprocentní OG a v posledním zápase také papírově nejhratelnější forZe. Bude to těžké, ale ne nemožné.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.