Přejít k hlavnímu obsahu

Dnes nebo nikdy! SINNERS musejí skolit neporažené OG, jinak se jejich sny o play-off rozplynou

25. 8. 2021 | 10:00 Counter-Strike 2
Skupina B se v ESL Pro League pomalu blíží k cíli, čtvrtý hrací den zase více přiblíží týmy k play-off. Nebo naopak je od něj oddálí. Pokud se do boje o vytouženou vstupenku budou chtít zapojit i naši SINNERS, musí v dnešním zápase s dosud neporaženými OG bezpodmínečně uspět. Čeká je tuhý boj, udrží se stále ve hře?
SINNERS vs. OG
SINNERS vs. OG
Zdroj: PLAYzone / ESL

SINNERS stále srdnatě bojují ve čtrnácté sezóně prestižní soutěže ESL Pro League, kde mají životní šanci uspět mezi elitou a potvrdit, že se mezi absolutní špičkou při premiéře neztratí. Ve skupině B mají po neskutečném skalpu G2 a porážkách proti Complexity a Virtus.pro skóre 1:2, se získanými třemi body zatím okupují nepostupovou čtvrtou příčku. K tomu, aby skončili alespoň třetí a postoupili do play-off, potřebují vyhrát oba zbývající zápasy.

První překážka bude nesmírně těžká. OG se zatím na turnaji prezentují ve skvělé formě, se třemi výhry suverénně vévodí tabulce. Naposledy porazili ve včerejším špílu forZe, pod jejich rukama navíc v minulých dnech padli bez jediné vyhrané mapy i G2 a Virtus.pro! Získaných devět bodů tedy znamená, že už jim play-off před závěrečnými souboji nikam neuteče. Tento celek tedy na tomto turnaji po letní přestávce určitě nehraje druhé housle, tak jako tomu bylo v IEM Cologne, kde se z Play-In části nedokázali dostat ani do samotné hlavní části. Teď si chtějí spravit chuť a musíme říct, že k tomu zatím mají více než dobrou výchozí pozici.

SINNERS vs. OG
3.35 – Kurzy na vítěze – 1.28
beastik  Česká republika
ZEDKO  Česká republika
SHOCK  Česká republika
NEOFRAG  Česká republika
oskar  Česká republika

SINNERS

13:30

Vsaď si

OG

 Finsko Aleksib
 Dánsko valde
 Dánsko niko
 Polsko mantuu
 Izrael flameZ

Mezinárodní celek OG, který momentálně okupuje desátou příčku HLTV žebříčku, se může spoléhat na zkušeného in-game leadera Aleksib, známého také z působení v ENCE. Tento lídr už dlouho touží po větším úspěchu, který ale zatím nepřichází. 24letého Fina bude chtít přelstít jen o rok mladší beastik, toho však ale nečeká nic lehkého. Mezi další tahouny OG se také řadí mantuu, hráč narozený v Polsku, který se však v pěti letech přestěhoval do Velké Británie. Tento sniper hraje poslední dobou výborně, jeho čísla nemění barvu ze zelené na červenou, což je znakem dobré konzistentnosti, o kterou se OG mohou opřít. V téhle sezóně EPL je navíc prozatím druhým nejlepším skupiny B hned za NiKem, oskara tak nečeká vůbec lehká práce.

Další velkým tahounem je sedmnáctiletý borec jménem flameZ. Izraelská hvězda přišla do týmu po angažmá v Endpoint a až na pár výjimek zatím určitě splňuje to, co si vedení OG přálo – přinést do týmu firepower a začít sbírat výsledky. První úloha je splněna, ta druhá ještě ne. Teď je však ideální šance. V kladných číslech se v EPL drží také ostřílený Dán valde, který dříve sbíral zkušenosti v Heroic či North a před třemi lety se dokonce dostal do prestižního žebříčku TOP 20 od HLTV.org. Pátým dílkem skládanky je valdeho krajan niko, který se pomalu, ale jistě stal neméně důležitým článkem týmu, bez kterého nemůže kvalitní stroj šlapat.

Sečteno a podtrženo, na všechny střelce si hříšníci musejí dát pozor, hrají totiž ve velké formě. Nejvíce ze všeho bude potřeba nenechat OG přičuchnout ke své hře, neprohrávat zbytečná kola a zachytit začátek jednotlivých map. Pokud se jim tohle povede, šance na výhru určitě existuje. V opačném případě se brána do play-off definitivně uzavře. Vůbec poprvé navíc SINNERS neuvidíme na jejich Vertigu, poněvadž tuto mapu Aleksib v lásce opravdu nemá. Uvidíme tedy třeba Ancient? Tak či onak, také u tohoto zápasu bude náš oficiální český přenos na Twitch kanále PLAYzoneUP, kde se zhostí komentáře Marek "shadye" Hovanec a Přemek "huhy" Malina.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.