Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS po nadějném zápase nestačili ani na OG a do play-off se nejspíše nepodívají

25. 8. 2021 | 15:40 Counter-Strike 2
SINNERS se po nadějné první mapě nakonec nepovedlo zvítězit nad OG. Evropský celek si tak zajistil vítězství ve skupině, zatímco šance na postup českého týmu jsou již pouze v rovině teorie.
OG vs SINNERS
OG vs SINNERS
Zdroj: ESL

Ve čtvrtém kole skupiny B ESL Pro League, v němž se na server jako první vydali naši SINNERS proti dosud neporaženým OG, jsme od hříšníků poprvé neviděli oblíbené Vertigo, poněvadž tuto mapu Aleksib a spol. škrtají hned zkraje. Rozhodli se proto jít na svou další dobrou mapu, Nuke, kterou však v zápase s Complexity po neúspěšném comebacku prohráli. Nuke se rozhodli upřednostnit před Ancientem.

V prostředí továrny se jim dnes dýchalo mnohem lépe, dobré vyhlídky zajistily hned první vyhrané pistole za útok. SINNERS po včerejšku potřebovali zcela jasně pochytit začátek, což se jim následnými třemi úvodními body povedlo. Skvělý flameZ však za dvě další kola mířil přesně hned šestkrát a stav se tak vyrovnal. Izraelskému střelci to pálilo neskutečně a byl bezesporu králem celé mapy. Na kontě měl už před začátkem devátého kola neskutečných osmnáct killů, ani to ale OG od stavu 4:6 nijak extra nepomohlo. Hříšníci mladého hráče už nepouštěli tak často do své komfortní zóny a dokonce se nebáli nejen na něj stále útočit. Nadějný stav bohužel zastavil Aleksib, jenž vyhrál ve force nákupu 1v2 situaci, díky čemuž jeho tým první půlku zvládl v poměru 8:7.

Do druhé poloviny nastoupili SINNERS jako obránci prohrou úvodního kola, kde zahodili výhodu 4v2, což si vynahradili hned v následném kole téměř s ničím. Po perfektně zvládnutých soubojů plných arzenálů, kdy i přes na první pohled špatnou pozici vykouzlili bod, se protějšku dostali na kobylku. Za stavu 12:10 ale OG už potřetí trestuhodně vyrukovali s pistolkami, což situaci značně zkomplikovalo. Jenže když v dalším kole zemřel po perfektním čtení hry SHOCKA mantuu, hra soupeře se rozpadla a náskok stále žil. Za stavu 12:15 však OG rozjeli comeback a zápas muselo rozhodnout prodloužení, a to dokonce až to druhé.

Tam však nejdříve bod získal skvělými headshoty ZEDKO, další se přidal díky schovanému SHOCKovi a ten poslední za teroristy zajistila přesná muška oskara dvěma perfektními otvíracími zásahy. Za obránce se situace trochu více zkomplikovala, agresivní hra od ZEDKA před výměnou stran však zajistila výhru 22:20! Největší podíl na výhře měly statisticky hvězdy oskar a NEOFRAG s úžasnými 33, respektive 36 killy. Pro SINNERS to byla určitě velká mentální podpora, neboť mapu naposledy vyhráli proti G2. Na průběh mapy se historie neptá.

Druhá mapa dne byla Inferno, které volili hráči OG. Hříšníci začali opět kvalitně, vyhranými pistolkami za teroristy v podání beastika a ZEDKA si zajistili první tři body. Tento počáteční náskok SINNERS nehodlali opustit, a jejich spíše pomalá hra, která s blížícím se koncem časomíry nabrala na intenzitě a dle situace zaútočila na některý z dvou plantů, ho dokonce začala zvyšovat! Body opravdu začaly kynout, OG se tentokrát nemohli plně spolehnout na skvělého flameZe a jejich stroj ztrácel energii. Tu nabrali až ke konci, kdy se ze stavu 7:2 v jejich neprospěch dokázaly dotáhnout na počáteční tříbodový rozdíl, osmičku na konto SINNERS ale přidal oskar parádním 1v3 clutchem. SINNERS pak sice trochu poklesli z nastaveného tempa, devět bodů, za ne tolik favorizovanou teroristickou stranu, bylo však určitě dobrou protihodnotou.

Tak jako SINNERS, i Aleksib a jeho kumpáni začali za teroristy ve velkém tempu – vzali si pistole, udrželi další dvě kola, srovnali na 9:9 a v prvním souboji proti plným zbraní uspěli také. Jenže Češi svému soku vrátili prohrané force nákupy z minulé mapy a chtěli se dostat zpátky do tempa. OG si však poté do hledáčku vzali A site, který si dvakrát za sebou podmanili, a třináctý bod získali z 2v3 situace, kterou SINNERS bohužel nedokázali s oslabeným nákupem dotáhnout do vítězného konce, jenž by jistě celý scénář otočil. Naši střelci se bohužel za CT stranu zmohli nakonec pouze na jedno zmíněné kolo, zbytek šel ve prospěch OG, kteří využili jejich obranných skulinek, např. výskokem z apartmánů, když šli Češi ve třech útočit na banán. A výsledek? 10:16.

Celou napínavou sérii rozhodla až Mirage. Hříšníci začali za T stranu, což vypadalo, že jim bude vyhovovat. I přes prohru pistolek a následného force buye získali SINNERS na svůj účet hned několik bodů a dostali se do vedení 6:3. Klíčovým se však stalo 10. kolo, kdy přišly na řadu Deagly ze strany OG, které byly opět pro české střelce slabinou. Soupeř se v ten moment dostal na koně a po šesti vyhraných kolech v řadě si odnesl vedení 9:6.

Ani po změně stran se SINNERS nevydařilo vyhrát pistolky a náskok OG se zvyšoval. Změna nepřišla ani po prvním gun roundu a Češi se rázem dostali do nepříznivého stavu 6:13. Hned v dalším kole přišlo první vítězství, na to však SINNERS nedokázali navázat a více už nepřidali. Prohra dalších dvou kol znamenala první match point pro OG, který ve vysokém tempu hravě soupeři proměnili a výhrou 16:7 opanovali celou sérii.

SINNERS se tedy po této smolné prohře pravděpodobně nepodívají do vytouženého play-off, jedině by se muselo sehrát několik okolností po zítřejší nutné výhře nad forZe. Ve zkratce, VP a právě poslední soci hříšníků by museli prohrát oba své poslední duely. I tak jim ale nemůžeme mít nic za zlé, s takovými jmény vůbec nehrají druhé housle a jejich hvězda určitě bude ještě zářit!

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.