Přejít k hlavnímu obsahu

Chybělo tak málo! SINNERS v posledním zápase ESL Pro League padli po napínavém zápase s forZe 1:2

26. 8. 2021 | 23:51 Counter-Strike 2 Reportáž
Ani na počtvrté to bohužel nevyšlo. SINNERS Esports ve svém posledním zápase v rámci ESL Pro League odehráli parádní a pro diváky velmi napínavý zápas s dvěma prodlouženími, proti forZe však nakonec padli 1:2. V celé skupině B tedy po skončí pátí před G2, se kterými dokázali získat své jediné tři body.
SINNERS vs. forZe
SINNERS vs. forZe
Zdroj: PLAYzone / ESL

SINNERS do svého posledního pátého zápasu v ESL Pro League, ve kterém se postavili ruské mašině forZe, mohli stoprocentně vstoupit s čistou hlavou. Přeci jen, do play-off už se dostat nemohli a neměli tak co ztratit, což mohlo přinést své ovoce stejně jako v úvodním zápase s G2. Bojovali však alespoň o 5 tisíc dolarů.

forZe se do vyřazovací části probojovali už po čtvrtém kole a tentokrát museli začít mapou Nuke. SINNERS nezačali za útok podle představ, za stavu 0:4 ale přepnuli mód a začali sbírat bod za bodem. Rusové pouze sledovali, jak se z jejich náskoku začíná stávat ztráta. Nakonec se zmohli pouze na dvě kola a hříšníci do favorizovanější obrany vstoupili s lepší morálkou a vedením 9:6. Vyhrané pistole nastartovali nezastavitelnou šňůru vítězství, kterou dokázal mírně pozdržet pouhý jeden ruský bod, a úvodní mapa tak skončil pohodovou výhrou 16:7. Nejlépe mířil především oskar se skvělým ratingem, důležitým článkem byl ale také beastik.

Druhá mapa byla Mirage, kterou Jerry a spol. volí jak na běžícím páse a ani jednou ji v EPL ještě neprohráli. I přesto, že se SINNERS tentokráte povedla úvodní čtyři kola, se jejich oponenti dostali na koně a za chvíli skóre dorovnali. A kousali dál, chtěli prostě víc. Hříšníkům se nejvíce dostával pod kůži KENSI, který táhl svůj tým za početním náskokem. Skóre ale pro SINNERS dopadlo ještě slušně, a to zejména díky zvládnutému závěru. Rusové vedli o pouhý bod 8:7 a naše jednička byla stále ve hře.

Sedmnáctý celek světa si ale za CT stranu vzal první tři kola a se vší vervou chtěl zápas dostat na decider. Nezastavily je ani tři rychlé killy od tahouna NEOFRAGA, na které jasně odpověděl čtyřmi zásahy zorte s jedinou zbraní v dalším kole. Navíc, po dalším bodu SINNERS dokázali vyhrát 2v4 situaci a připsat si tak na své konto už bod s číslem 13. Naděje na obrat svitla po perfektním obsazení "béčka" pouze s pistolemi, na intenzitě bohužel zmírnila hned v dalším kole, kdy forZe svůj force zvládli také. Za stavu 11:14 se ale zase rozzářila, dvanáctý bod se přidal po perfektním openu oskara na nepřátele zorteho, a další dva přišly po šetření peněženky soupeře.

Klíčový souboj přišel za stavu 14:14. SINNERS se rozhodli zaútočit na B, tam však byli forZe perfektně připraveni. Hříšnici se ale nevzdali a zajistili si prodloužení po zvládnuté 2v2 situaci od NEOFRAGA, který celkem zapsal neuvěřitelných 35 killů, a druhého v tabulce oskara. Prodloužení nabídlo nesmírně vyrovnanou hru, bod však přišel pouze jeden po vyhrané 1v2 situaci od ZEDKA. Všechny ostatní získali forZe, kteří tak Mirage ovládli 19:17. Zajímavé ale je, že na této mapě SINNERS forZe potrápili nejvíce z celé skupiny.

Celý souboj se došel k Ancientu, kde SINNERS vyhráli pistole, další tři kola ale šla ve prospěch Rusů, a to i přes chytrý knife kill od oskara. I tak ale hříšníci skóre srovnali, pak ale zaúřadoval třemi perfektními zásahy Deagle almazera, který forZe velmi povzbudil. Soupeř našich střelců začal šlapat jako hodinky, které pozastavily až paradoxně pouhé pistole. Stav ukazoval 4:8 a SINNERS za obranu potřebovali ideálně vyhrát zbytek kol, což se jim i díky skvělému SHOCKovi s 19 killy za patnáct kol taky podařilo.

V druhé půlce za teroristy nepodchytili hříšníci začátek, poté však dokázali odrazit dva plné nákupy soupeře a vyrovnali na 10:10. K radosti domácích fanoušků SINNERS zvládli i další těžká kola, a to především díky čtyř killům a 1v2 clutchi od NEOFRAGA. Po výhře bodu od forZe přišlo za stavu 12:11 klíčové kolo, ve kterém vítěz nabere ekonomiku, soupeř naopak bude na nule. Bohužel, Jerry s MP9 střílel přesně hned čtyřikrát a SINNERS se i díky tomu následně dostali do finanční tíže. I tak se ale stále drželi, jenže zorte za stavu 13:13 značně pomohl k výhře kola a hříšnici šli do slabšího nákupu s malou vidinou zisku kola. Jenže skvěle hrající SHOCK na středu absolutně nekompromisně postřílel tři soky a šance stále žila.

Tento extrémně napínavý mač nakonec muselo zase rozhodnout prodloužení, kde na začátek SINNERS málem vyhráli 2v5 situaci. Nakonec za teroristy získali pouze jedno kolo, za obranu na tom však byli mnohem lépe. I tak ale bohužel nezvládli své soky pokrýt tolikrát, aby si došli pro vítězství. Ruský tým forZe zvládl i druhé dnešní prodloužení v poměru 19:17 a potvrdil druhé místo tabulky B. SINNERS po parádních výkonech končí pátí.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.