Přejít k hlavnímu obsahu

Premiéru v ESL Pro League si odbydou také Entropiq! Zasáhnou do postupových bojů?

1. 9. 2021 | 12:47 Counter-Strike 2 Preview
14. sezóna ESL Pro League zahajuje se začátkem září svou poslední štaci před play-off. Ve skupině D jsou favorité jasní, o překvapení se ale budou snažit i Entropiq, pro něž půjde o první velké vystoupení mezi světovou elitou. S kým se potkají?
Lack1, NickelBack, Krad, El1an, Forester
Lack1, NickelBack, Krad, El1an, Forester
Zdroj: Entropiq

ESL Pro League nám přináší zajímavou podívanou. Ve skupině B se parádně představili SINNERS, z céčka frozen dokonce postoupil do play-off. I poslední skupina D nebude bez českého kořenu, mezi silnou konkurencí se totiž představí i ruští hráči české organizace Entropiq, kteří postup vybojovali v ESEA Premier, tehdy ještě pod jménem ex-Winstrike. El1an a spol. se momentálně nachází na 18. příčce HLTV žebříčku, hrají, co jim ruce stačí, což také přineslo ovládnutí Funspark ULTI 2021 2, European Development Championship 4 a v minulém týdnu i Malta Vibes Knockout 1, čímž kromě 24 tisíc dolarů získali i bootcamp právě na Maltě. Organizace i hráči tak určitě pevně věří, že do své zatím největší zkoušky vykročí správnou nohou.

V této skupině, z níž po zápasech každý s každým postoupí do play-off tři celky ze šesti, to ale nebudou mít vůbec jednoduché. Jasnými favority jsou králové celého letošního roku Gambit, kterým ale nevyšlo IEM Cologne dle představ a vítězové NAVI jim sebrali dlouho držící jedničku v žebříčku. Nyní se ale vrací do online prostředí a budou chtít získat další velký titul. Dalšími velkými kandidáty na postup jsou týmy Ninjas in Pyjamas a Liquid. NiP předvádí solidní výkony, i když zatím ne úplně takové, jaké po příchodu device očekávají. Severoamerická jednička zas nebyla kromě IEM Cologne (9.-12. místo) moc vidět, což ji ale dalo čas na adaptaci staronového trenéra adreNa a také callování FalleNa, který tuto funkci zase přebral od Stewie2k.

Posledními soupeři Entropiq ve skupině budou brazilské týmy FURIA a Team One. Sestava okolo možná nejagresivnějšího hráče planety arTa se sice do turnaje dostala díky dobrému umístění v ESL žebříčku (#12), jestli tomu budou odpovídat i kvality je však velká neznámá. Po odchodu juniora měli hrát naposledy s hondou, ten však s týmem z rodinných důvodů neodcestoval a jeho místo musel kvůli pravidlům převzít trenér guerri, jediný další článek soupisky. Týmu tohle určitě hodně ublíží, což v kombinaci s nepříliš dobrou formu z posledních měsíců nedává příliš velké naděje v boji o play-off. Jako poslední tu máme kvalifikovaný Team One, který bude platit za velkého outsidera, a to i díky poslednímu místu na v IEM Cologne: Play-In.

Zápasy Entropiq v ESL Pro League S14:

Všechny zápasy skupiny D můžete opět sledovat na našem Twitch kanále, kde pro vás budou komentovat mladé naděje. Přijďte fandit svým oblíbencům a zjistit, jestli někdo ze zmíněného trojlístku favoritů na úkor Entropiq zaváhá!

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.