Přejít k hlavnímu obsahu

Pohodlí na prvním místě! MČR po vzoru Majoru poskytne hráčům luxusní protihluková sluchátka

10. 11. 2021 | 16:20 Counter-Strike 2 Reportáž
Vodafone MČR 2021 se nezadržitelně blíží a my vám můžeme oznámit další luxusní zprávu. Bude se týkat zejména samotných aktérů, protože jsme si pro ně, teprve jako třetí turnaj na světě, připravili profesionální protihluková sluchátka AceZone A-Live, která jste mohli vidět na samotném Majoru. Jaké jsou specifikace těchto sluchátek, díky kterým se zase přiblížíme světové úrovni?
Frozen
Frozen
Zdroj: PGL

MČR je pro většinu fanoušků a hráčů největším milníkem sezóny domácího esportu. Tady se pozná, kdo za ten celý rok nejvíce makal a komu do rukou na další rok svěříme možnost honosit se titulem mistrů republiky. Hráči se na takto důležitém turnaji samozřejmě potřebují cítit co nejkomfortněji a chtějí špičkové vybavení. Naše našlapané počítače a monitory žádný handicap nenabízí, ba naopak, se svými periferiemi se pak cítí jako doma. Jeden háček tu však je, týká se sluchátek. Na domácích akcích, plných jásajících fanoušků, hráči doteď museli používat hned tři věci – špunty do uší na herní zvuky, protihluková sluchátka a ještě k tomu mít nekomfortně na krku další skrze mikrofon pro komunikaci. My jako první v ČR přinášíme řešení, inspirované slavným Majorem!

Pro Vodafone MČR v počítačových hrách 2021 jsme pro účastníky pořídili luxusní a výjimečná sluchátka AceZone A-Live, která byla vyvinuta ve spolupráci s dánskou leteckou společností výhradně pro esportové události a dramaticky posouvají zvuky, potlačení hluku a komunikaci s hráči na zcela novou úroveň. V akci je většina z vás mohla poprvé vidět na největší CS:GO akci posledních dvou let, PGL Major, kde podle ohlasů nezklamaly. My chceme domácí scénu pozvednout na světovou úroveň, a proto jsme ani vteřinu neváhali a sluchátka teprve jako třetí organizátor na celém světě zajistili. Pojďme se teď podívat na jejich klíčové vlastnosti, díky nimž už hráči budou mít jen jedny sluchátka bez zbytečných dalších. Prostě jako doma, jen před skvělým živým publikem!

AceZone A-Live
AceZone A-Live
Foto: AceZone

Dvoukrokové potlačení hluku

Směrový hlasový mikrofon, který se nachází na ramenu, je navržen tak, aby potlačoval vnější hluk na všech frekvencích a zároveň zachycoval křišťálově čisté nahrávky, které nemají žádné ostré zkreslení a zůstávají na stejné hlasitosti. Speciální zavěšení mikrofonu je optimalizováno pro tlumení hluku při manipulaci. Pěnová špička chrání mikrofon a zároveň potlačuje praskání a hluk větru. Zatímco směrový hlasový mikrofon redukuje určitý šum, ten zbývající je odstraněn pomocí algoritmu pro vylepšení řeči, který využívá více mikrofonů na rameni a náušnících. Tyto mikrofony zaznamenávají a následně oddělují okolní hluk od řeči.

Komunikační technologie stíhaček přichází do světa esportu

V AceZone se spojili s dánskou společností Terma, která se zabývá nejmodernějšími technologiemi v oblasti obrany a má jedinou funkční náhlavní soupravu s aktivním potlačením hluku pro bojová letadla. Jejich audio řešení používají dánští a i američtí piloti F-16, aby se mohli soustředit a slyšet hrozby při letu rychlostí vyšší než zvuk. AceZone nyní představuje tuto zvukovou technologii pro použití v esportové komunitě. Po odstranění okolního hluku jsou reproduktory AceZone vyladěny tak, aby byly neutrální a vyvážené, na rozdíl od jiných herních sluchátek se zesílenými basy. To znamená, že hráči uslyší pouze  důležité zvukové signály ze hry a informace od spoluhráčů, aniž by je rušilo jejich okolí.

Lehčí práce pro řešní případných problémů

Detekční systém AceZone Admin se skládá z několika funkcí vytvořených pro organizátory turnajů, kteří poznají, když mají hráči na pódiu problémy se zvukem, a následně pomáhají adminům diagnostikovat problém. Na náhlavní soupravě AceZone A-Live je na každém náušníku oválný kruh se třemi LED diody, které informují o stavu náhlavní soupravy. Detailní popis funkcí o přelomovém produktu naleznete na stránkách prodejce, naživo si je pak můžete prohlédnout už brzy v Brně.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone
Štítky: MČR
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.