Přejít k hlavnímu obsahu

Grafická soutěž o 38 milionů korun zná své vítěze! Jakých nových skinů se ve hře dočkáme?

22. 11. 2021 | 16:17 Counter-Strike 2 Reportáž
15 000 nápadů, 17 vítězných skinů. Tak by se ve zkratce dala popsat velkolepá výtvarná soutěž od Valve s názvem Dreams & Nightmares, která běžela od července. Všichni soutěžící měli za úkol vytvořit co nejpovedenější skin, který by byl hoden se objevit v samotné hře. Motivace byla obrovská - původně jeden, nakonec ale téměř dva miliony dolarů jako prize pool!
Dreams & Nightmares
Dreams & Nightmares
Zdroj: CS:GO

Obrovská soutěž Dreams & Nightmares Workshop Art Contest byla zacílena na všechny umělce z CS:GO komunity. Původně nabízela luxusní prize pool ve výši celého 1 milionu dolarů, který by se rozdělil mezi deset vítězných skinů. Nakonec se však vývojáři kvůli velké konkurenci rozhodli zařadit do užšího výběru více výtvorů z celkových patnácti tisíc, čímž tak zvýšili celkovou finanční odměnu hned na 1,7 milionu dolarů.

Uzávěrka přihlášek do soutěže byla 21. října, každý tvůrce měl tak tři měsíce na to, aby přišel s nápadem a zrealizoval jej do své vymodlené podoby. Až dnes v ncoi bylo po důkladném uvážení vyhlášeno přesně 17 nejlepších výtvorů, jež vytvořilo celkem 24 různých umělců, přičemž hned pro čtrnáct z nich šlo vůbec o první příspěvek do workshopu. Každé dílo a jeho tvůrci obdrželi skvělých 100 tisíc dolarů, což je tedy pro spoustu obdarovaných šikulů více než slibný rozjezd kariéry. Valve s nimi navíc bude spolupracovat i v následujících týdnech, aby jejich skiny zbraní mohlo jako součást bedny Dreams & Nightmares uvést světu v plné parádě!

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone

Všechny z vás asi zajímá, jak všechny skiny vypadají. Všechny si je můžete prohlédnout na oficiálním webu pořadatele, tady v článku se ale rovnou můžete podívat na dva nejlepší z červené kolekce – AK-47 | Nightwish a MP9 | Starlight. Překrásných skinů se v soutěži objevilo mnoho, většina z nich ale cílila na nejvyšší kategorii, kam se jich dostane jen pár nejlepších. I přesto se dá říci, že ve výběru najdeme spoustu pěkných kousků. 

AK-47 | Nightwish
MP9 | Starlight
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.