Přejít k hlavnímu obsahu

Je to doma! SINNERS nezažili hořkost porážky a pojedou bojovat o Major

3. 3. 2022 | 12:00 Counter-Strike 2 Reportáž
V druhé evropské Major kvalifikaci konečně můžeme slavit. Je totiž jasné, že dubnový RMR offline turnaj, kde se budou rozdávat vstupenky na belgický Major, neunikne české jedničce SINNERS Esports! Češi dnes po skvělém včerejšku porazili No Limit Gaming i FTW Esports a tím si zajistili svůj flek. Ve hře byl ještě též jejich bývalý spoluhráč oskar, jeho tým však vypadnul těsně před branou postupu.
David 'forsyy' Bílý
David 'forsyy' Bílý
Zdroj: SINNERS Esports

Mezi 847 týmy jsme v druhé otevřené kvalifikaci měli mnoho českých a slovenských zástupců. Cryptova, ENTERPRISE nebo GetGear bohužel skončili již v prvních kolech, podobný osud překvapivě potkal i Martina 'STYKO' Styka s jeho Apeks. Další zástupci tuzemské scény se utkali tváří v tvář, bitva Patrika 'Zero' Žúdela proti SINNERS ale dopadla lépe pro plně český tým, jenž napravil minulé zaváhání a přežil první den.

Kromě hříšníků proklouznul do druhého dne i stále ještě neoficiální hráč GORILLAZ Tomáš 'oskar' Štastný, který proti svému bývalému zaměstnavateli dokonce málem hrál. V osmifinále na úvod druhého dne však on a jeho spoluhráči dostali neznámý tým Strive in Chaos, který jim bohužel utl sny o postupu.

Komu se ale boj o postup do čtvrtfinále zadařil, byli SINNERS. Těm pavouk přiřkl velmi hratelného soupeře jménem No Limit Gaming, se kterým to rozjeli solidně, ale i přesto se o výsledek museli začít strachovat. Vše však dopadlo dobře, neboť hříšníci bývalý spolek Michala "leckr" Kadlíčka porazili 16:12. Zbýval tak udělat poslední krok – porazit v BO3 zápase překvapivě úspěšný portugalský celek FTW.

Čtvrtfinále pro českou jedničku začalo na soupeřově mapě Nuke vyrovnaně, 9 bodů za teroristickou stranu však poskytlo ideální podmínky pro rozjezd silné CT strany, která zajistila výhru 16:12 a první bod v sérii. Inferno se též ze začátku vyvíjelo ve vyrovnaném duchu, Češi do toho ale teď naopak kopli za útok, když soupeři darovali pouze jeden jediný bod a jednoznačně vyhráli 16:9.

Dvě středeční výhry znamenají postup do semifinále, čímž je hlavní cíl splněn. SINNERS se ale nezastavili a dalšími triumfy nad Bad News Eagles a Team Spirit se dokonce stali vítězi celé kvalifikace! Nejdůležitější však je to, že si zajistili vstupenku na jediný RMR turnaj, který se odehraje v dubnu přímo v Rumunsku. Ve hře bude 16 vstupenek na vrchol světa CS:GO, šance na účast na slavném Majoru nikdy nebyla reálnější!

Štítky: SINNERS, PGL Major
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.