Přejít k hlavnímu obsahu

Desáté výročí CS:GO se blíží. Připraví si Valve něco speciálního, nebo půjde v zajetých kolejích?

29. 3. 2022 | 13:31 Counter-Strike 2 Spekulace
Zní to až neuvěřitelně, ale je to tak. Jedna z nejoblíbenějších her světa oslaví v srpnu tohoto roku své jubilejní desáté narozeniny. To by se mělo pořádně oslavit, jak se však k tomuto výročí postaví samotné Valve, je velkou záhadou.
CS.GO oslaví 10 let!
CS.GO oslaví 10 let!
Zdroj: koláž Valve / betwayCSGO

Díl ze série Counter-Strike s podtitulem Global Offensive, který nahradil nepříliš oblíbený Source, poznal světlo světa přesně 21. srpna roku 2012. Za tu dobu si CS:GO našlo miliony fanoušků po celém světě, uskutečnilo se v něm nespočet turnajů o obrovské sumy peněz, a i když na herní pole sem tam přišly nějaké ty nové tituly, stále si drží pozici jedné z nejhranějších her na domovské platformě Steam. Jen za poslední měsíc ji hrálo v jeden moment průměrně skoro 600 tisíc nadšených hráčů. A to i přesto, že v srpnu oslaví již 10. narozeniny.

Kulatiny se nezadržitelně blíží a fanoušci spekulují, co by mohli od vývojářů obdržet. Jak však známe Valve, nejpravděpodobnější oslavou bude něco v podobě vzpomínkové bedny a pojede se dál ve starém tempu. Samozřejmě je ale nezatracujme, 20. výročí celé série Counter-Strike (CS20) se jen tak nepřehlédlo, čili ani tento ikonický moment by nemusel přinést jen maličkosti, ale třeba i speciální události. Mnozí hráči by si však nejvíce přáli, aby CS:GO přešlo na režim Source 2 a do nového desetiletí tak vstoupilo v novém kabátu.

Jedno je jasné. CS:GO dosáhlo úctyhodného milníku. Ano, metu 10 let už několik titulů překonalo, ale jen pramálo z nich si i dnes dokáže udržet takovou hráčkou základnu, jako má právě tato hra z úspěšné série Counter-Strike. Stížnosti na různé části gameplaye jsou i dnes časté, jádro hry je ale dokonalé. Čísla, kterých dosahuje, mohou neustále nové díly jiných FPS sérií, jako Call of Duty nebo Battlefield, jen závidět.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.