Přejít k hlavnímu obsahu

Nová funkce od Twitche má další problém! Na titulní stránku se dostal nevhodný obsah

1. 4. 2022 | 08:00 Twitch
Od října loňského roku byla na Twitchi představena kontroverzní funkce, která umožnila streamerům zpropagovat své vysílání tak, aby se objevila v doporučených kanálech mnoha uživatelů. Většina z toho ale radost neměla, a názor rozhodně nezměnila ani po nedávném incidentu.
Twitch
Twitch
Zdroj: Thomas Trutschel - Getty Images

Nebyl to dobrý tah. Twitch svoji kontroverzní funkci, která streamerům umožnila jaksi posílit své streamy tím, že si připlatí, aby se objevili v doporučeních lidí na titulní stránce, nezabodoval. Ba naopak. Světoznámý streamer xQc dokonce tvrdil, že to byl nejhorší nápad, jaký kdy v životě viděl.

Od té doby se sice situace trochu zklidnila, ale v posledních dnech je tomu zase jinak, i když teď za to Twitch přímo nemohl. Tato funkce byla napadena nevhodným NSFW obsahem! Na celou situaci poukázal streamer TheNoosh22, jenž byl v šoku poté, co v sekci propagace na své titulní stránce uviděl miniaturu ženské odhalené hrudi spolu s označením, že jde o placenou propagaci.

„Ahoj Twitchi, to‚Pay for Promo‘, co jsi zavedl, dalo na mou titulní stránku v mém doporučeném toto,“  nebral si servítky. „Na Twitchi jsem partnerem už 10 let. Nikdy se mi toto na mé titulní stránce neobjevilo. Je to však kvůli tomu, že Twitch dostal zaplaceno, aby to tam umístil. Je to chyba funkce,“ dále vysvětluje.  Obrázek však ve skutečnosti nepatřil hostiteli tohoto streamu, byl totiž pořízen před více než rokem. Skutečný viník byl již údajně zabanován, avšak to nic nemění na tom, že k této funkci přilákal další odpůrce.

Titulní stránka streamera TheNoosh22
Titulní stránka streamera TheNoosh22
: Twitter: @thenoosh22
Zdroj: dexerto.com
Štítky: Twitch
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.