Přejít k hlavnímu obsahu

Brollan je nejlepší švédský hráč, zní z tábora NiP. Podaří se nindžům s novou posilou vrátit na vrchol?

6. 4. 2022 | 11:30 Counter-Strike 2 Rozhovor
Švédský celek Ninjas in Pyjamas jede na ESL Pro League S15 bomby. Ve skupině A postoupil z prvního místa do čtvrtfinále, navíc z Fnatic dokázal před Majorem ulovit velkou štiku v podobě Ludviga „Brollan“ Brolina. Jak celou změnu vnímají hráči a mnohem více se dozvíte v následujících řádcích.
Ludvig "Brollan" Brolin
Ludvig "Brollan" Brolin
Zdroj: HLTV.org

Ninjas in Pyjamas se na začátku roku vůbec nedařilo. Tehdy dočasné, aktuálně už  však čtyřměsíční, prosincové odstoupení největší hvězdy týmu, Nicolaie „device“ Reedtza, ze zdravotních důvodu tým silně poznamenalo. Náhradě z akademie, Loveovi „phzy“ Smidebrantovi, se ze začátku logicky nedařilo tak rychle zaklimatiozvat na Tier 1 prostředí, větším problémem však byla (ne) forma ostatních spoluhráčů včele s aktuálně jediným Dánem v soupisce, Patrickem „es3tag“ Hansenem. 

Teď je ale vše jinak. NiP vstoupili do ESL Pro League S15 jako uragán, když ve skupině A prohráli pouhopouhý jeden zápas a postoupili rovnou do čtvrtfinále. Navíc, jejich řady rozšířil obrovsky talentovaný Ludvig „Brollan“ Brolin, který zažije debut už na nadcházejícím RMR turnaji, kde ve skupině B potká i SINNERS. S ním budou chtít nindžové splnit jeden velký cíl - po dlouhé době přivést Švédům domů titul z Majoru!

A jaká vlastně devatenáctiletá akvizice je?  „Já jsem s Brollanem už hrál a znám ho dlouho. Musím říct, že jsem s ním chtěl hrát od doby, kdy se naše cesty rozešly. Myslím, že je agresivním hráčem, který se nebojí soubojů a dokáže zahlásit i spoustu callů. To se mi líbí. Dává mi to více prostoru, kdy nemusím říkat úplně všechno, protože to bude třeba on, kdo automaticky poběží jako první. Je prostě skvělý a jsem rád, že ho máme mezi sebou,“ říká mozek týmu, Hampus „hampus“ Poser. „Když chcete být nejlepším švédským týmem, musíte mít ve svých řadách toho nejlepšího švédského hráče. A to je právě on,“ dodává jasně.

Kapitán NiP též prozradil, jak to mají s trénováním. Musí totiž rychle zasvětit do svého plánu Brollana, tak, aby byl za dva týdny připraven na klíčový RMR turnaj, jenže na druhou stranu tu je stále phzy, se kterým ještě chtějí vybojovat co nejlepší místo v nadcházejícím play-off ESL Pro League. „S Brollanem jsme na RMR již  trénovali. Tyto dny na ESL Pro League ale využijeme na trénování s phzym, abychom byli připraveni na play-off, “ vysvětluje hampus.

hampus a phzy
hampus a phzy
Foto: HLTV.org

S důvodem toho, proč teď nindžové hrají tak kvalitně, si nepáral hlavu ani vyhlášený ostrostřelec Fredrik „REZ“ Sterner : „Popravdě nevím, připadá mi, že je to teď nějak jednoduché se dostat na koně.“ Na otázku ohledně jeho konzistentnosti se už však rozpovídal víc: „ Je to něco, na čem se snažím hodně pracovat. Dávám do hry hodiny a snažím se poučovat z chyb. Samozřejmě vždy budete mít nějaké špatné období, ale se já tomu snažím co nejvíce vyvarovat.“

Důležitým článkem týmu je i zmiňovaný phzy aneb mladík z akademie Young Ninjas, jenž postupem času ukázal, že v rámci možností dokáže solidně nahradit device v pozici  hlavního snipera. Jeho mise je však u konce a o šanci na Tier 1 scéně bude opět bojovat v nižších sférách, kde by měl však zářit. „Já už jsem teď pár zápasů s akademií odehrál, a to mezi základní částí a play-off EPL. Je to dobré posílení sebevědomí, nalézám jakousi svou herní identitu a myslím, že mi to pomůže. Samozřejmě jsem motivovaný se vrátit zpátky,“ popsal svůj pohled.

Dalším mužem v sestavě je es3tag. Ten musí komunikovat v jiném jazyce, než je jeho rodná dánština, ale už to vypadá, že se s tím popasoval. A koho by chtěl ve čtvrtfinále, respektive jak popisuje osmifinálový souboj Heroic a Liquid„Nebojíme se ani jednoho týmu. Myslím ale, že mnohem silnějším týmem je Heroic. Znám to z vlastní zkušenosti, jsem Dán jako oni. Stejně ale musíme porazit každého, pokud chceme vyhrát. Nebude mi vadit, když budu hrát proti mým kamarádům z Heroic, určitě bychom tady na sebe křičeli přes stoly a vytvořili pro diváky skvělou zábavu,“ popisuje svůj úhel pohledu.

Zda to bude phzy, anebo Nicolas „Plopski“ Gonzalez Zamora, kdo půjde z kola ven, se dlouho nevědělo, nakonec padla volba na prvního jmenovaného. Strachoval se však Plopski o svůj flek, a jakou teď bude mít pozici? „Spíše ne. Hrál jsem už spoustu rolí, i od doby, co jsem v NiP. Brollan má podobné pozice, takže je z větší části převezme a já se vrátím do role supporta a lehkého lurkera, což je pro mě zatím velmi příjemné a cítím se komfortně,“ vysvětlil na závěr.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.