Přejít k hlavnímu obsahu

Zahozených 50 tisíc? Hráč prodal svůj skin na AK-47 extrémně pod cenou

8. 4. 2022 | 21:50 Counter-Strike 2 Zajímavost
Jestli znáte herní skin AK-47 | Gold Arabesque, určitě víte, že patří k těm velmi drahým. Ba ne, však ten s nejlepší kondicí míří až k 50 tisícům. Jenže před pár dny vyšla na povrch informace, že se tento skin prodal za sumu, která se zdá velmi absurdní.
AK-47 | Gold Arabesque FN
AK-47 | Gold Arabesque FN
Zdroj: Steam/Valve

Pokud chcete někde prodat svoje skiny z milovaného Cska, s největší pravděpodobností navštívíte komunitní trh služby Steam. I když si vývojáři berou celkem velkou marži, je to jediný způsob, jak ihned za své drahocenné herní předměty obdržet „éčka“ do virtuální Steam peněženky, a následně zakoupit třeba jinou hru.

Jak to ale bývá zvykem, na tomto místě často prodávají i uživatelé, kteří o cenách skinů nemají žádnou představu. Tuto neznalost potvrdil i další nedávný případ, i když za tím však tentokrát může být i něco jiného.

Graf vývoje ceny AK-47 | Gold Arabesque
Graf vývoje ceny AK-47 | Gold Arabesque
Zdroj: Steam/Valve

Co se stalo? Neznámý uživatel se rozhodl prodat své nádherně zlaté AK-47 | Gold Arabesque v kondici „zbrusu nový“, jehož cena se šplhá až k 2 tisícům dolarů. Jenže se asi dozajista pomátl, neboť takto drahý skin prodal za pouhých 6,5 dolarů, čili jen 150 českých korun, čímž tak ztratil obrovské množství peněz a údajnému kupci vykouzlil neuvěřitelný dárek!

Nabízí se tu však ještě druhá verze. Skiny mají tradeban, to každý ví, ale ten platí pouze na obchodování s jinými uživateli, kdežto prodat ho na trhu můžete kdykoliv. Možná si tak zmíněný hráč chtěl pouze skin převést na jiný účet, aby poté nemusel čekat tak dlouho, než s ním bude moct obchodovat. Určitě to ale byl velký risk, který nemusel dopadnout dobře. 

Myslíte si, že u hráče šlo o pouhou neznalost?

Ano, neznal pravou cenu a prodal skin za tak extrémně málo
0% (0 hlasů)
Ne, pouze si na druhém účtu nastavil příkaz na komunitním trhu, za jehož cenu pak AK-47 prodal
100% (5 hlasů)
Celkem hlasů: 5
Štítky: skiny
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.