Přejít k hlavnímu obsahu

Králové Evropy dobyli svůj trůn. G2 Esports ovládli LEC, český borec bere bronz

10. 4. 2022 | 21:25 League of Legends Reportáž
Devátý titul G2 Esports je realitou. Tým, který musel projít téměř celým lower bracketem LEC, smetl konkurenci a po roční pauze opět pozvedl trofej pro vítěze nejvyšší evropské soutěže v League of Legends. Ve finálové BO5 sérii neztratili G2 Esports proti Rogue jedinou mapu. Zároveň si zajistili místenku na Mid Season Invitational, druhém největším světovém turnaji roku. Fnatic s Markem „Humanoid“ Brázdou skončili třetí.
G2 Esports vítězi LEC
G2 Esports vítězi LEC
Zdroj: LoL Esports Photos (se souhlasem)

3-0, 3-0, 3-0, 3-0.  Tak skončily poslední čtyři série G2 Esports. Nejúspěšnější evropský tým historie od prohry s Fnatic naprosto dominoval a ani jedinkrát nezaváhal. To je něco, co kompetitivní League of Legends nepamatuje. G2 Esports se znovu zapisují do memoárů.

Po Misfits, Vitality a již zmiňovaných Fnatic šli na řadu Rogue. Celek, jenž ovládnul základní část LEC a v play-off neprohrál sérii, šel do mače v nepříjemné pozici. G2 Esports byli neskutečně najetí a zmasakrovali vše, co jim přišlo do cesty. Rogue nebyli výjimkou.

Mašině z dílny G2 Esports stačily opět pouhé tři hry. Ve všech třech mančaft kolem Rasmuse „caPs“ Winthera dominoval. Rogue byli bezzubí a šancí měli opravdu pomálu, fanoušci v berlínském LEC studiu tak byli svědky jednostranné show.

G2 Esports posunuli úspěšným Spring Splitem svůj vlastní rekord v počtu vyhraných trofejí na devítku. Vzdálili se tak Fnatic se sedmi tituly a jen potvrdili svou pozici na evropském trůnu.

Organizace Carlose Rodrígueze zároveň postupuje po třech letech na Mid Season Invitational. Tam ji čeká odveta proti korejským T1, které v roce 2019, kdy se naposledy oba celky potkaly, vyřadila v semifinále. Je se na co těšit.

Konečné pořadí LEC:

1. G2 Esports
2. Rogue
3. Fnatic
4. Misfits
5. Team Vitality
6. Excel
7. MAD Lions
8. SK Gaming
9. Team BDS
10. Astralis

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).