Přejít k hlavnímu obsahu

O Major jdou bojovat i asijské týmy! Šance mají vysoké, kdo získá vysněný postup?

14. 4. 2022 | 16:32 Counter-Strike 2 Turnaj
Největší pozornost v rámci kvalifikačních turnajů na Major je sice upřena na Ameriku a Evropu, zapomenout ale nesmíme ani na Asii, která si na svátku CS:GO vyhrazuje hned dva fleky.
PGL Asie RMR
PGL Asie RMR
Zdroj: HLTV.org

RMR turnaj pro asijský kontinent bude oproti těm americkým a evropským o poznání „osekanější“. Do boje totiž zamíří pouhé 4 celky, které logicky ani nemůžou hrát žádný swiss formát. Místo toho si to rovnou rozdají v double-elimination vyřazovací části, přičemž každý tým má tedy jen jednu možnost zaváhání. Do Challenger fáze samotného Majoru následně postoupí dva nejlepší, šance je tak rovnou padesátiprocentní.

Roli největšího favorita ponesou na svých bedrech australští hráči z Renegades, na záda jim však budou dýchat krajani z Looking For Org, kteří se do turnaje dostali za pět minut dvanáct, když kvůli problémům s vízy nahradili původně kvalifikované Lynn Vision. Oba dva celky mají zkušenosti s hraním proti nejlepším týmům světa, postup by jim tak neměl uniknout. Zda do bojů zasáhnou i Číňané z TYLOO, kteří nedávno angažovali pravděpodobně nejzkušenějšího hráče turnaje, Hansela „BnTeT“ Ferdinanda, nebo i mongolský celek IHC, zůstává záhadou. Od obou celků jsme toho moc neviděli.

Kdo se nakonec z Asie stane účastníky největšího svátku CS:GO v belgických Antverpách, poznáme už mezi 15.-16. dubnem, tedy hned po tom, co dobojují Američané, a před tím, než začnou Evropané. Nejdříve na sebe narazí TYLOO a IHC, následně se pak potkají favorité Looking For Org a Renegades. Budete sledovat i tuto na první pohled méně atraktivní kvalifikaci?

4 FDE bracket
  Čína TYLOO-         
 Pátek 11:00   World Vítěz M1-      
  Mongolsko IHC-         
    Sobota 11:00   World 1. postupující    
  Austrálie Looking For Org-         
 Pátek 14:45   Austrálie Vítěz M2-      
  Austrálie Renegades-         
            
     World Poražený M4-      
  World Poražený M1- Sobota 14:45   World 2. postupující    
 Pátek 18:30   World Vítěz M3-      
  Austrálie Poražený M2-         
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.